Drept etter å ha reist fra Norge til Syria for å krige

Reiste fra Oslo til Syria for å delta på opprørernes side.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to mennene var begge arabere, men ikke norske statsborgere. En av de to etterlater seg en kone i Norge, melder TV 2.

De to reiste til Syria for å delta på opprørernes side i kampen mot president Bashar Al Assad, men kom aldri ut av Syria i live. Reisen skal ifølge TV-kanalen ha blitt tilrettelagt av personer i Norge som samler inn penger til Al-Qaida.

PST Politiets sikkerhetstjeneste (PST) opplyser at de kjenner tilfeller hvor personer som har reist fra Norge til Syria, har mistet livet i krigshandlingene.

- Det er opplysninger om det som også vi kjenner til, og vi må heller ikke bli overrasket over at de som oppsøker en slik konflikt, risikerer å bli drept, sier PSTs analysesjef Jon Fitje.

Ifølge Etterretningstjenesten kjemper for tiden et tjuetall nordmenn i Syria. Et mindretall av disse kobles til Al-Qaida-grupperinger.

Har video Torsdag var det minnestund etter en 22-åring fra Fredrikstad som også antas å ha omkommet i Syria. Mannen, som er av utenlandsk opprinnelse, skal etter det Fredriksstad Blad erfarer reist i forbindelse med borgerkrigen.

Utenriksdepartementet sier de ikke har mottatt savnetmelding eller bekymringsmelding fra mannens familie, men til avisen sier 22-åringens familie at de har bilde og video som bekrefter at han er død.

(NTB)