Drept etter angrep på boligblokk

Fem er drept og 27 personer er skadd etter et russisk angrep mot en boligblokk i Dnipro i Ukraina, ifølge guvernør. Blant de sårede skal det være seks barn.

I BRANN: Ei boligblokk i Dnipro ble truffet av et russisk rakettangrep lørdag 14. januar. Video: Telegram. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Kyrylo Tymosjenko, nestsjef for den ukrainske presidentens kontor, har et russisk angrep lørdag truffet en boligblokk i Dnipro.

Guvernør Valentyn Reznitsjenko i Dnipropetrovsk-regionen sier ifølge Reuters at fem personer er drept i angrepet på bygningen. Ytterligere 27 personer er såret, blant dem seks barn.

Ifølge Reuters er 15 personer evakuert fra bygningsmassene, og ifølge Tymosjenkos første meldinger var det personer fanget i bygningsmassene.

FLERE SKADD: Minst 27 personer skal være skadd etter missilangrepet lørdag. Foto: Dnipro Regional Administration / AP / NTB
FLERE SKADD: Minst 27 personer skal være skadd etter missilangrepet lørdag. Foto: Dnipro Regional Administration / AP / NTB Vis mer

President Volodomyr Zelenskyj har omtalt angrepet på sin Telegram-konto:

- Vi kjemper for hver person, hvert liv. Vi vil finne alle som er involvert i denne terroren. Alle må ta ansvar, skriver han.

Russland rettet en ny angrepsbølge med krysserraketter mot Ukraina lørdag, og det er også meldt om eksplosjoner i andre deler av landet, blant annet Kyiv, der luftvernet er satt i virksomhet, skriver NTB.

Ifølge den ukrainske avisen Kyiv Independent er det meldt om eksplosjoner i minst ti ukrainske regioner, og alarmen har gått over hele landet. I fylkene Mykolaiv, Odesa og Lviv melder lokale myndigheter at russiske raketter er blitt skutt ned.

Lokale myndigheter melder også at infrastruktur er truffet i Kharkiv og Lviv.

Dnipro er den fjerde største byen i Ukraina og ligger sørøst for Kyiv, ved elven med samme navn. En boligblokk er truffet og har rast sammen, ifølge president Volodymyr Zelenskyjs kontor.

Russiske styrker rettet tidligere på dagen et rakettangrep mot Kyiv. Et bolighus utenfor sentrum ble truffet, det samme ble «infrastruktur» i området. Hva det konkret er snakk om, er ikke kjent.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer