Drept etter familiebesøk

En siktet 37-åring sitter i avhør etter drapet på en 80 år gammel slektning i Porsgrunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 37 år gamle mannen meldte seg på Porsgrunn politikammer i 8.30-tida i dag tidlig. Sju timer tidligere hadde han selv ringt og varslet politiet. I ettermiddag startet politiet avhørene av den drapssiktede 37-åringen.

- Han vil sitte i avhør utover kvelden, og skal framstilles for varetektsfengsling i morgen, sier politiadvokat Jon Borgen ved Telemark politidistrikt til Dagbladet.no.

Ifølge Borgen har 37-åringen erkjent de faktiske forholdene.

Etter det Dagbladet.no erfarer var siktede i familie med avdøde, men politiet vil foreløpig ikke kommentere et eventuelt slektsforhold nærmere.

Ifølge Borgen var 37-åringen på besøk hjemme hos avdøde i går kveld. På ett eller annet tidspunkt skal det ha oppstått en uoverensstemmelse. Den avdøde 80-åringen ble skutt med et salonggevær kaliber 22. Våpenet ble seinere funnet på åstedet.

Varslet politiet

Politiet fikk kl 01.55 natt til i dag en telefon fra en mannsperson som meldte fra om at det lå en død person i en enebolig på Østsida i Porsgrunn. Politiet rykket ut, og fant den eldre mannen liggende død i huset.

- Vi mistenker at personen som meldte fra om den omkomne, selv har befatning med saken, sa jourhavende jurist Kjell Ove Ljosåk ved Telemark politidistrikt til Dagbladet.no i natt.

Den drepte ble funnet i sitt eget hjem, mens den siktede ikke har tilhold i Porsgrunn. Politiet sikret i natt åstedet for granskning, og klarte å spore opp en telefonkiosk i Larvik derden anonyme telefonsamtalen kom fra. Politiet rykket ut dit, men fant ingen. I stedet skal politiet ifølge NTB ha klippet av telefonrøret i kiosken i håp om å sikre tekniske spor i saken.

- Etterforskningen pågår fortsatt for fullt og vi har fått bistand fra Kripos, sier Borgen.

Han vil ikke kommentere hvordan 37-åringen har reagert på siktelsen.

ÅSTYEDET: Den 80 år gamle mannen ble drept i sitt eget hjem i Porsgrunn.