Drept etter krangel

En samlivskrangel i et turbulent samliv skal være årsaken til at en tobarnsmor (37) ble drept i drabantbyen Bjørndal i Oslo i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

32-åringens forsvarer, advokat Tor Kjærvik, sier til Dagbladet at klienten har erkjent de faktiske forhold rundt drapet. Mannen er siktet for forsettlig drap.

- 32-åringen godtar varetektsfengsling. Han møter i Oslo tingrett i dag. Jeg vil imidlertid understreke at klienten ikke har erkjent straffskyld for forsettlig drap, sier advokaten.

Slåsskamp

Lørdag ettermiddag skal samboerne ha begynt en verbal krangel om personlige forhold i samlivet. Etter det Dagbladet kjenner til, forklarer 32-åringen at det etter hvert endte i slåsskamp.

Resultatet ble at kvinnen enten ble kvalt eller slått i hjel. Det er ikke brukt våpen til verken å slå eller stikke. Det foreløpige obduksjonsrapporten vil foreligge først i dag.

Venn ringte politiet

- Vi vil avvente blant annet obduksjonsrapporten før vi eventuelt endrer oppfatning om straffskyld. Men jeg kan si at det min klient har forklart om håndgemenget, kan være forenlig med den foreløpige siktelsen for forsettlig drap, sier advokat Kjærvik.

Etter at 32-åringen ble klar over at samboeren var død, ringte han etter relativt kort tid til en venn og fortalte hva som hadde skjedd. Denne vennen ringte igjen politiet, som fikk meldinga kl. 16.29 lørdag ettermiddag.

- Var det snakk om samlivsbrudd?

- Nei, etter det jeg har forstått, var det ikke kommet så langt, sier Kjærvik.

32-åringen fikk kuttskader i forbindelse med at politiet knuste ei rute for å komme seg inn i leiligheten. 32-åringen nektet først å åpne, men kastet ut nøklene etter at politiet hadde knust ruta.

Mannen ble innlagt på Ullevål universitetsklinikk, og ble ikke utskrevet før i dag.

FUNNET DREPT: Her i en leilighet i drabantbyen Bjørndal sør i Oslo ble den 37 år gamle tobarnsmoren funnet drept lørdag ettermiddag. Samboerens forsvarer, advokat Tor Kjærvik, sier til Dagbladet at klienten har erkjent de faktiske forhold rundt drapet.