- Drept etter massiv grov vold

Politiet står uten spor etter drapet på Muhammad Bilal Aslam (23) på Høybråten i Oslo.

UTEN SPOR: Politiet er fortsatt uten spor etter drapet på Muhammad Bilal Aslam (23) på Høybråten i Oslo. 23-åringen ble funnet drept i et skogholt lørdag morgen. Leder for vold- og sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde, viste på tirsdagens pressebrief fram bilde av offeret i håp om at det kan genere tips i saken.
Foto: Morten Holm / Scanpix
UTEN SPOR: Politiet er fortsatt uten spor etter drapet på Muhammad Bilal Aslam (23) på Høybråten i Oslo. 23-åringen ble funnet drept i et skogholt lørdag morgen. Leder for vold- og sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde, viste på tirsdagens pressebrief fram bilde av offeret i håp om at det kan genere tips i saken. Foto: Morten Holm / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den foreløpige obduksjonsrapporten kan ikke fastslå når mannen ble drept. Politiet har fått tips i saken, men ingen opplysninger som har gjort politiet i stand til å finne noen mistenkte.

- Vi kan ikke fastslå tidspunkt for drapet, men dødsfallet skyldtes massiv grov vold, opplyste politiinspektør Hanne Kristin Rohde i Oslo politidistrikt på en pressebrifing tirsdag ettermiddag.

- Alvorlig sak Politiet har fått tips i saken og har fått god hjelp fra den dreptes bekjentskapskrets. Politiet har også foretatt rundspørring i nærområdet, men står fortsatt uten spor.

- Vi trenger publikums hjelp til å kartlegge hans bevegelser og for å få et klarere bilde av det som har skjedd. Vi anser saken som veldig alvorlig, sa Rohde tirsdag.

Politiet valgte derfor tirsdag å gå ut med navn og bilde av den drepte mannen. Politiet er interessert i alle hendelser og observasjoner av personer og kjøretøy i området mellom Granstangen, Karihaugveien og Høybråten, ikke bare fra lørdag, men også dagene forut for dette.

Politiet har opprettet et eget referansenummer (11613348) som folk med informasjon kan oppgi på telefon 22 66 90 50. Politiet har også opprettet en egen Facebook-side som publikum kan benytte for å komme i kontakt.

Avkuttet øre og fingre
Muhammad Bilal Aslam ble funnet av tilfeldige forbipasserende ved Karistien ved Høybråten kirke i Oslo lørdag morgen klokken 8.45.

Ifølge VG Nett ble han funnet med øre og flere fingre avkuttet, men politiet ønsker ikke å kommentere om dette stemmer.

Politiets etterforskere har antydet at mannen kan ha blitt drept et annet sted og så flyttet til stedet der han ble funnet lørdag morgen.

Muhammad Bilal Aslam var norsk statsborger og opprinnelig fra Pakistan. Han hadde bodd i Norge i over ti år og var bosatt i Oslo. Han hadde tidligere vært innblandet i politisaker, men det dreier seg ikke om alvorlige forhold.
(NTB)

DREPT:
Politiet offentliggjorde tirsdag bilde av Muhammad Bilal Aslam som ble funnet død på Høybråten i Oslo lørdag.
Foto: Politiet / Scanpix
DREPT: Politiet offentliggjorde tirsdag bilde av Muhammad Bilal Aslam som ble funnet død på Høybråten i Oslo lørdag. Foto: Politiet / Scanpix Vis mer