Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drept etter pub-besøk

BERGEN (Dagbladet): Lørdag kveld var den 19 år gamle kvinnen på pub sammen med venner. Søndag morgen ble hun funnet skutt og drept i leiligheten hun delte med samboeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er en dyp tragedie som rammer to familier. Hva som er årsaken til det som er skjedd, vet vi ennå ikke, sier lensmann i Kvinnherad, Jan Fosse til Dagbladet.

I leiligheten ble den unge kvinnens 23 år gamle samboer også funnet død. Alt tydet i går på at mannen først skjøt samboeren og deretter seg selv.

For rundt en måned siden flyttet samboerparet inn i kjellerleiligheten i bygda Sunde i Kvinnherad.

Kvinnen er født og oppvokst i kommunen, mens 23-åringen er oppvokst i en nabokommune. Eneboligen eies av et ektepar som bor sammen med sine to barn i samme huset. Det var denne familien som varslet om tragedien i kjelleretasjen.

Skutt med hagle

Det var et grufullt syn som møtte politiet som kom til stedet ca. klokka 07.00 i går. I et av rommene i leiligheten fant de den 19 år gamle jenta skutt og drept. I et annet rom lå hennes samboer. Også han var død. Trolig har han skutt kjæresten og seg selv med en hagle.

- Det er ingenting som tyder på at det er brukt et militært våpen, sier politiinspektør Trygve Ritland ved Hordaland politidistrikt.

Det var i går uklart om drapsvåpenet var registrert i politiets register, men Dagbladet har fått bekreftet at 23-åringen har eid et lovlig registrert våpen.

Dagbladet snakket i går med venner av den 19 år gamle kvinnen. Hun beskrives som en livlig og blid ung kvinne.

Ifølge politiinspektør Ritland har politiet ikke fått signaler om at hun skal ha blitt utsatt for vold eller trusler.

- Så vidt meg bekjent er det ikke noe som tilsier at dette paret burde ha blitt fulgt opp av politiet, sier Ritland.

Aleine på pub

Dagbladet kjenner til at 19-åringen lørdag kveld var på en pub i Kvinnherad. Ifølge andre pubgjester var samboeren hennes ikke til stede på puben. Et ungt par sier til Dagbladet at de natt til søndag, rundt klokka 03.00, gikk forbi kjellerleiligheten til samboerparet.

- Da var bilen deres borte, forteller de.

Bilen var imidlertid parkert utenfor leiligheten da paret ble funnet i går morges.

- Vi prøver å kartlegge de to avdødes bevegelser. Noe mer kan jeg ikke kommentere, sier Fosse.

SIKRER SPOR: KRIPOS sikret i går spor ved bilen som stod parkert utenfor kjellerleiligheten der det unge paret bodde. Alt tyder på at den 19 år gamle kvinnen ble skutt og drept av sin 23 år gamle samboer som deretter tok sitt eget liv.
Hele Norges coronakart