Drept etter TV-krangel

SKIEN (Dagbladet): Krangel om et parabolkort og fjernkontrollen til TV'n skal ha vært den utløsende årsaken til at en 19-årig kurder ble stukket ned og drept av en 26 år gammel somalier ved Kviteseid asylmottak i mars i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette kom fram under første dag av rettssaken mot somalieren i Vest-Telemark herredsrett i går. Somalieren bekreftet i retten at TV-krangelen var en medvirkende årsak til basketaket som endte med 19-åringens død. Tiltalte erkjente imidlertid ikke straffskyld.

Mannen risikerer 15 års fengsel og fem års sikring dersom aktor vinner fram med sin påstand.

- En trykk-koker

Også politi og ambulansetjeneste må tåle noe kritikk for det som skjedde, da det skal ha tatt oppsiktsvekkende lang tid fra alarmen gikk ved mottaket til 19-åringen ble hentet ut og kjørt til sykehus. Han døde i ambulansen. Ventingen skal imidlertid ikke ha hatt avgjørende betydning for det tragiske utfallet.

Da drapet fant sted hadde det vært flere voldsepisoder og mye bråk ved asylmottaket. Lensmannen i Kviteseid, Jens Arne Bærland, skal ved flere anledninger før ugjerningen fant sted ha karakterisert mottaket som en trykk-koker.

Mye TV-bråk

Lensmannen bekrefter overfor Dagbladet at TV-krangling har vært den utløsende årsaken nesten hver eneste gang det har vært bråk ved aylmottaket. Det ble imidlertid roligere ved mottaket etter den tragiske hendelsen.

- Vi har hatt et par tilfeller av TV-krangler etterpå også, men på langt nær av så alvorlig karakter, sier Bærland.