Drept etter uhyggelig SMS

Den 34 år gamle jusstudenten og Afghanistan-veteranen skulle bare betale en regning ved en lokal russisk skjønnhetssalong. Lørdag ble hun funnet angivelig drept i skogen. Nå er en russisk mann pågrepet, mistenkt for drapet.

STUDENT: Cathrine Serou (34) studerte jus i Nizjnij Novgorod, øst for Moskva. Lørdag ble hun funnet død. Foto: Maks Ershov / Shutterstock / NTB

STUDENT: Cathrine Serou (34) studerte jus i Nizjnij Novgorod, øst for Moskva. Lørdag ble hun funnet død. Foto: Maks Ershov / Shutterstock / NTB

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- I en bil med en fremmed. Håper jeg ikke blir bortført.

Denne tekstmeldingen, sendt 15. juni, var det siste livstegnet fra amerikanske Cathrine Serou (34).

Afghanistan-veteranen flyttet til Russland i 2019 i etter å ha tjenestegjort for den amerikanske marinen, og studerte jus ved Lobatsjevskij-universitetet i Nizjnij Novgorod. Det skriver BBC News.

Tidlig lørdag morgen ble liket hennes funnet i skogen i byen Bor i Nizjnij Novgorod, 420 kilometer øst for Moskva. Nå er en russisk mann i 40-åra pågrepet, mistenkt for drap.

Søndag kveld norsk tid melder CNN at mannen er siktet for drap. Mannen er varetektsfengslet til 15. august.

- Svært grove lovbrudd

I en uttalelse sier Etterforskningskomiteen i Russland at den mistenkte mannen «gjentatte ganger er dømt for grove og svært grove lovbrudd», ifølge nyhetsbyrået AFP.

Serou skal ha forlatt leiligheten sin tirsdag klokka 18.30 lokal tid. Lokale myndigheter åpnet etterforskning torsdag.

- Vi kan bekrefte dødsfallet til den amerikanske statsborgeren Catherine Serou i Russland, sier den amerikanske ambassaden i Moskva i en uttalelse til CNN.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.