Drept etter uhyggelig SMS

Den 34 år gamle jusstudenten og Afghanistan-veteranen skulle bare betale en regning ved en lokal russisk skjønnhetssalong. Lørdag ble hun funnet angivelig drept i skogen. Nå er en russisk mann pågrepet, mistenkt for drapet.

STUDENT: Cathrine Serou (34) studerte jus i Nizjnij Novgorod, øst for Moskva. Lørdag ble hun funnet død. Foto: Maks Ershov / Shutterstock / NTB

STUDENT: Cathrine Serou (34) studerte jus i Nizjnij Novgorod, øst for Moskva. Lørdag ble hun funnet død. Foto: Maks Ershov / Shutterstock / NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- I en bil med en fremmed. Håper jeg ikke blir bortført.

Denne tekstmeldingen, sendt 15. juni, var det siste livstegnet fra amerikanske Cathrine Serou (34).

Afghanistan-veteranen flyttet til Russland i 2019 i etter å ha tjenestegjort for den amerikanske marinen, og studerte jus ved Lobatsjevskij-universitetet i Nizjnij Novgorod. Det skriver BBC News.

Tidlig lørdag morgen ble liket hennes funnet i skogen i byen Bor i Nizjnij Novgorod, 420 kilometer øst for Moskva. Nå er en russisk mann i 40-åra pågrepet, mistenkt for drap.

Søndag kveld norsk tid melder CNN at mannen er siktet for drap. Mannen er varetektsfengslet til 15. august.

- Svært grove lovbrudd

I en uttalelse sier Etterforskningskomiteen i Russland at den mistenkte mannen «gjentatte ganger er dømt for grove og svært grove lovbrudd», ifølge nyhetsbyrået AFP.

Serou skal ha forlatt leiligheten sin tirsdag klokka 18.30 lokal tid. Lokale myndigheter åpnet etterforskning torsdag.

- Vi kan bekrefte dødsfallet til den amerikanske statsborgeren Catherine Serou i Russland, sier den amerikanske ambassaden i Moskva i en uttalelse til CNN.

Ambassaden sender sine dypeste kondolanser til Serous familie.

- Vi følger lokale myndigheters etterforskning av årsaken til dødsfallet, og tilbyr passende støtte til familien.

«I GOD FYSISK FORM»: Russlands president Vladimir Putin tok seg en todagersferie til Bajkalsjøen i Sibir. Der drev han blant annet med underhavsfiske. Video: AP DV / NTB Scanpix Vis mer

- Talentfull

Ifølge NPR ble liket funnet en time etter at den mistenkte ble pågrepet. Serous mor, Beccy Serou, sier at datteren var på vei til en skjønnhetssalong for å betale en regning - og kan ha haiket for å spare tid.

I et intervju med The Daily Beast forsøker moren å se for seg hva som kan ha skjedd.

- Det virker som salongen ringte henne og klaget på at betalingen hennes ikke hadde gått gjennom, så hun hastet tilbake. Men Uber-bilen tok lang tid, og salongen var i ferd med å stenge, så hun hoppet inn i en tilfeldig bil, sier hun.

I tre døgn søkte den russiske nasjonalgarden og mer enn hundre politifolk etter Serou i området hvor telefonsignalet hennes sist ble plukket opp. Det skal ha vært et sikkerhetskamera fanget opp den mistenkte mannens bil.

Serous lærer og rådgiver ved universitetet, Liliya Yerushkina, fulgte Cathrine fra hun kom til landet og begynte å lære det russiske språket.

- Cathrine var en veldig handarbeidene og talentfull student med store planer for framtida, sier hun til The Daily Beast.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer