Drept for 25 000 kroner

Drapsjegerne i Østfold er nå nærmest sikre på motivet for drapet på 76 år gamle Marit Ødegaard: 20 000 til 25 000 kroner er forsvunnet fra huset hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

76-åringen ble funnet drept i sitt eget hus ved grensa til Sverige for en måned siden. Politiet bekrefter overfor Dagbladet at motivet for drapet etter all sannsynlighet var ran. Ifølge politiet hadde Marit Ødegaard (76) med seg hjem omsetningen fra bensinstasjonen og dagligvareforretningen.

Etter en nøye gjennomgang av huset, har etterforskerne nå funnet ut at mellom 20 000 og 25 000 kroner er borte.

Ingen mistenkte

- Det har vært litt frem og tilbake om noe av omsetningspengene var borte. Vi vet nå mye mer om dette. Det er imidlertid ikke noe annet som er forsvunnet fra boligen, sier utrykningsleder Espen Erdal i Kripos til Dagbladet.

Etterforskerne har fortsatt ingen mistenkte i den bestialske drapssaken. Marit Ødegaard ble slått ihjel av sine ransmenn. Kriminalteknikerne har, etter det Dagbladet får opplyst, funnet DNA-spor på åstedet. Det er for tidlig å si om det er mulig å få laget en DNA-profil ut fra materialet.

En av teoriene til etterforskerne er at 76-åringen kan ha kjent gjerningsmannen eller gjerningsmennene. Dette underbygges av at vedkommende må ha kjent til 76-åringens rutiner.

Sunket i jorda

Ett av politiet svært få konkrete spor i saken er storsvindleren Vincent Carlsson (53). Han er som sunket i jorda.

Carlsson har vært etterlyst av svensk politi i nesten et år. Også politiet i Norge jakter nå på den svenske storsvindleren, som blir beskrevet som en psykologisk gåte.

Dagbladet får bekreftet at 53-åringen er et hett spor for drapsjegerne i Østfold. Carlsson skal ha vært i Ørje-distriktet, da Marit Ødegaard ble slått ihjel i sitt eget hjem.