Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Drept for et glass vann

Da Jenny Jungbäck (22) fikk et glass vann fra en venn på utestedet, skal det ha svartnet totalt for kjæresten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Få timer seinere ble hun knivdrept i sin egen leilighet. Det brutale og sjalusipregede drapet skjedde like utenfor den svenske byen Östersund natt til lørdag. Kjæresten (20) meldte seg for politiet lørdag morgen, etter at han hadde kjørt av veien i parets bil. Da tilsto han at han hadde tatt livet av kjæresten.

- Sykelig sjalu

Jenny og 20-åringen var sammen med flere andre venner på byen i Östersund fredag kveld. Etter et vorspiel hos paret i Jennys leilighet nordvest for Östersund, dro gjengen inn på en bar i byen. Allerede på baren skal bråket ha startet:


Jenny følte seg dårlig på grunn av alkoholen, og ble tilbudt et glass vann av en mannlig kompis. Da raknet det for hennes 20 år gamle kjæreste, ifølge vitner.

- 20-åringen ble sint, og han og Jenny begynte å krangle, sier en venninne av paret til Expressen.

Etter byturen dro paret og tre venner innom en kebabkiosk, før de reiste hjem. I leiligheten skal bråket mellom Jenny og 20-åringen ha fortsatt, før han tok livet av henne med kniv. Flere venner beskriver 20-åringen som sykelig sjalu. Han skal dessuten ha et voldsomt temperament. En nabo forteller til avisa at han også tidligere har hørt bråk fra leiligheten, hvor hun har skreket og bedt ham stoppe. Den drapsmistenkte mannen er tidligere dømt for vold.

Nedbrutt

20-åringen var i dårlig forfatning da han meldte seg for politiet i Sundsvall lørdag morgen. Han var lettere skadd etter å ha kjørt utfor veien, men hadde helt andre ting på hjertet.

 DREPT:  Jenny Jungbäck (t.v.) skal ha kranglet med kjæresten på byen i Östersund. Da paret kom hjem, knivstakk han henne og flyktet i parets bil. Foto: Privat
DREPT: Jenny Jungbäck (t.v.) skal ha kranglet med kjæresten på byen i Östersund. Da paret kom hjem, knivstakk han henne og flyktet i parets bil. Foto: Privat Vis mer

- Jeg har drept kjæresten min. Hun ligger i leiligheten vår, fortalte han til sjokkerte tjenestemenn på stasjonen. Ifølge vakthavende ved Västernorrland politidistrikt var 20-åringen svært nedbrutt.

- Han hadde det helt tydelig vondt, sier Bruno Lindgren.

20-åringen blir avhørt på nytt i dag, og vil trolig bli framstilt for varetektsfengsling.

- Vi prøver å danne oss et bilde av hans bevegelser før, under og etter drapet, sier Åke Hansson hos påtalemyndigheten til Expressen.