Drept for flere uker siden

HOBØL (Dagbladet): Den asiatiske kvinnen som ble funnet død i Hobøl søndag ettermiddag ble drept for flere uker siden, mener politiet. Liket lå gjemt i et bekkeleie, delvis skjult av blant annet greiner og kvister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskerne tror kvinnen ble drept et annet sted, og deretter dumpet i det avsidesliggende bekkeleiet fire kilometer sør for Elvestad.

Drapet er et stort mysterium for etterforskerne. Til tross for at kvinnen sannsynligvis ble drept for mer enn to uker siden, har ingen personer meldt henne savnet.
Så langt har ikke etterforskerne lyktes med å identifisere kvinnen. Etter det Dagbladet erfarer ble det ikke funnet identitetskort, lommebok eller andre personlige eiendeler på eller i nærheten av kvinnen.

- Vi jobber på spreng for å få identifisert den drepte. Det vi vet foreløpig er at hun er mellom 20 og 40 år og at hun er av asiatisk opprinnelse, sier politiadjutant Anne Mette Angell ved Moss politikammer til Dagbladet.

Etter det Dagbladet får opplyst er avdøde mest trolig av pakistansk eller vietnamesisk opprinnelse, men hun kan også stamme fra andre asiatiske land.

Sopp-plukker

Det ble slått full drapsalarm i Hobøl da en kvinnelig sopp-plukker fant den drepte kvinnen søndag ettermiddag. Etter det Dagbladet erfarer ble kvinnen funnet i et nesten uttørret bekkeleie, ti meter fra en grusvei som går fra riksvei 120 og opp mot Hoel gård i Hobøl kommune i Østfold.

Funn av en rekke rognebær ved åstedet gjør at etterforskerne mener gjerningsmannen kan ha brukket av kvister fra blant annet et rognebærtre på den andre siden av grusveien for å forsøke å skjule kvinnen. Liket ble funnet i et område med svært tett granskog.
Grusveien som leder opp til åstedet er lite trafikkert. Det er bare to boliger som benytter blindveien som atkomst.

Kriminalteknikere fra Kripos saumfarte søndag og i går åstedet på jakt etter mulige spor etter gjerningsmannen. Men etter det Dagbladet får opplyst ble det gjort svært få interessante funn.

Dette kan skyldes flere faktorer, men det faktum at kvinnen ble drept for flere uker siden vanskeliggjør politiets sporsikring. Bilspor er visket ut, og regnværet kan ha ødelagte andre spor.

Internt oppgjør?

Etterforskningen ledes fra lensmannskontoret i Hobøl. Og i går ettermiddag fikk lensmann Widar Gudim bistand fra Kripos med tre taktiske etterforskere.

Rettsmedisinsk institutt i Oslo fastslo i går at kvinnen med stor sannsynlighet er drept, og at hun har ligget ute i flere uker.

- Alt tyder på at hun har ligget på funnstedet i noen uker, bekrefter politiadjutant Anne Mette Angell overfor Dagbladet.

Etter det Dagbladet forstår arbeider politiet ut ifra flere teorier.

  • Kvinnen kan ha vært offer for et internt oppgjør i det kriminelle utenlandske miljøet. Flere kvinner med tilknytning til massasjesalonger og spillemiljøet i Oslo har vært utsatt for trusler og vold en rekke ganger.
  • Kvinnen kan ha vært offer for et sjalusidrama og/eller blodhevn.
  • Hun kan også ha vært offer for en seksualforbryter.

Funnstedets beskaffenhet tyder ifølge etterforskerne på at gjerningsmannen kan ha opptrådt svært iskaldt.

Han må ha oppholdt seg i flere minutter langs grusveien, med fare for å bli oppdaget av naboene. Han har trolig kommet til stedet i en bil, og parkert i et lite veikryss rett ved åstedet. Deretter har han båret eller slept den døde kvinnen ti meter inn i den tette krattskogen og plassert henne i bekkeleiet. Fra motsatt side av veien har han tatt seg tid til å brekke av kvister for å skjule liket av kvinnen. Deretter har han trolig forlatt stedet i bil.

Trenger tips

Politiet har gått fra dør til dør i nabolaget på jakt etter mulige observasjoner som er gjort på eller ved grusveien.

- Vi trenger hjelp fra publikum, og er interessert i alle opplysninger om spesielle observasjoner gjort i nærheten av grusveien, eller på riksveien de siste ukene. La oss avgjøre om tipset er viktig eller ikke. Ta kontakt, oppfordrer politiadjutant Anne Mette Angell.

<B>DUMPET:</B> her i det nesten uttørede bekkeleiet ble liket av den ukjente asiatiske kvinnen funnet søndag ettermiddag. Kvinnen skal være forsøkt skjult under kvister.
ÅSTEDET:</B> Her ble kvinnen funnet.