Drept før han angrep nordmenn

Fritz Weitzel var den første SS-sjefen i Norge – men den aggressive nazisten ble drept før han nådde å utsette nordmennene for sine fryktede metoder.

SS-GENERALEN som skulle ha vært Himmlers mann i Norge. Fritz Weitzel ble drept under et bombeangrep tre uker etter at han ble utpekt. Foto: Fleermanns bok.
SS-GENERALEN som skulle ha vært Himmlers mann i Norge. Fritz Weitzel ble drept under et bombeangrep tre uker etter at han ble utpekt. Foto: Fleermanns bok. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DÜSSELDORF (Dagbladet): To måneder etter at Adolf Hitler i 1933 var kommet til makten i Tyskland, fikk den demokratisk valgte politipresidenten i storbyen Düsseldorf avskjed på grått papir. I stedet ble den bare 29 år gamle Friedrich «Fritz» Phillip Weitzel innsatt i den maktfulle stillingen – som gjorde ham til sjef over et korps som besto av mange tusen mann.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer