Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drept for småpenger?

Politiet tror Meta Øverli (75) frivillig slapp inn drapsmannen. Den spilleglade pensjonisten solgte eiendeler for å få bedre råd. Hun kan ha blitt drept for småpenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Døra inn til leiligheten på Høybråten i Oslo var låst da 75-åringen ble funnet død av hjemmehjelpen før påske. Øverli hadde inneklær på seg. Det betyr at hun trolig ikke hadde lagt seg da hun ble drept om kvelden 6. april eller den påfølgende natta.


De krimtekniske undersøkelsene tyder ikke på innbrudd. Politiets foreløpige teori er at Øverli frivillig slapp inn drapsmannen, ifølge Dagbladets opplysninger.

Pengemotiv

Øverli skal ha hatt pengeproblemer og annonserte i Aftenposten for å få solgt gjenstander hun hadde i leiligheten. 75-åringen var en aktiv bruker av spilleautomater. Hun reiste også ofte med Kiel-ferga, seinest for noen uker siden. Hun annonserte i Aftenposten etter personer som kunne bistå henne på ferjeturen. Politiet vet foreløpig ikke om noe er borte fra leiligheten. Først når kriminalteknikerne er ferdige på åstedet, kan venner se om eiendeler er borte.

En av politiets teorier er at det ligger et pengemotiv bak drapet. I så fall ble Øverli drept fordi noen skulle få med seg en mindre pengesum, ifølge Dagbladets opplysninger.

Politiet trapper nå opp etterforskningen, og vil gå fra dør-til-dør i nærområdet for å sikre seg mer informasjon. - Dette er et vanskelig puslespill. Nå samler vi inn all mulig informasjon, sier politiinspektør Terje Kristiansen. Øverli ble født i Gdansk, men har bodd i Norge hele sitt voksne liv.


- Jeg kunne aldri i verden tenke meg at noe slikt kunne skje så nært innpå oss, sier en bekjent til Dagbladet.

Politiet har sendt ut etterlysning på fire personer. Ingen av disse personene er mistenkt for drapet, men politiet ønsker kontakt med dem for å få flere opplysninger om saken. Øverli bodde alene i leiligheten. Hun har en sønn og en eksmann som bor i Norge, men disse hadde hun lite kontakt med. Hun hadde også familie i Tyskland.

Drept for småpenger?

Uføretrygdet

Øverli var uføretrygdet. Hun led av benskjørhet og dårlig rygg og brukte rullator når hun var ute.


- Hun var veldig skrøpelig, og trengte ofte hjelp for å få fraktet poser opp trappa til leiligheten, sier en nabo.

Den samme naboen forteller at Øverli kunne ringe for å få hjelp til å åpne matemballasjer. Ifølge politiet hadde hun flere mindre konflikter med ulike mennesker, men ingen av disse knyttes opp mot drapet. Ifølge et vitne Dagbladet har snakket med og som har vært inne i leiligheten, oppbevarte Øverli ingen synlige, verdifulle gjenstander i hjemmet. - Hun var ingen velstående dame, sier han.

VAR LÅST: Døra til Meta Øverli var låst da 75-åringen ble funnet død. Politiets foreløpige teori er at 75-åringen slapp drapsmannen inn i leiligheten.
DREPT: Meta Øverli (75) ble funnet død 7. april. Hun ble trolig drept kvelden eller natta før. Politiet har ingen mistenkte i saken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling