Drept for svarte penger

Skulle få to milloner svart for salget av utestedet Kamikaze.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mohamed Ahssain (31) skulle få to millioner kroner i svarte penger for salget av utestedet Kamikaze i Oslo. Lørdag ble liket hans funnet i en bil.

En polititeori er at Ahssain møtte drapssiktede Minh Pham onsdag 28. februar i Oslo. På et tidspunkt gikk noe forferdelig galt, og det endte med at 31-åringen ble slått til døde med rå makt på utestedet Mosquito i Pilestredet i Oslo.

Drapet på Mohamed Ahssain dreier seg om kontrollen over nattklubbsuksessen Kamikaze i Oslo sentrum, og store mengder kontanter. Onsdag forrige uke ble det underskrevet en kontrakt om overtakelsen av utestedet. Kjøpesummen var ifølge kontrakten at de nye eierne skulle overta gjelda på stedet. Men etter det Dagbladet erfarer, skulle Ahssain få to millioner kroner i svarte penger for utestedet.

Forsvant

Men Ahssain og de to forretningspartnerne fikk aldri kontantene. Etter at kjøpekontrakten var underskrevet, forsvant Ahssain. Lørdag ble han funnet i bagasjerommet på en Volvo etter at bilen ble stanset av politiet på E-18 ved Langangen i Telemark. Bak rattet satt drapsdømte Quang Minh Pham (34), som var på perm fra soningsanstalten Berg utenfor Tønsberg.

Phams forsvarer, advokat John Chr. Elden, sier til Dagbladet at klienten forklarer seg, og samarbeider med politiet.

-  Han har foreløpig ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld. Klienten har forklart seg på en måte som knytter ham til saken, sier forsvareren.

Etter at Pham ble pågrepet er tre andre menn, på 37, 31 og 27 år, blitt arrestert på forskjellige adresser i Oslo. De tre er siktet for medvirkning til forsettlig drap.

<strong><b>PÅ KAMIKAZE:</strong></b> Den drepet Mohamed Ahssain (t.v) sammen med tidligere daglig leder på utestedet Kamikaze, Tore Frisholm, under avslutningsfesten på utestedet 23. februar i år. foto: privat
PÅ KAMIKAZE: Den drepet Mohamed Ahssain (t.v) sammen med tidligere daglig leder på utestedet Kamikaze, Tore Frisholm, under avslutningsfesten på utestedet 23. februar i år. foto: privat Vis mer

En av de pågrepne, en svensk 27-åring, bodde sammen med Ahssain. De drev også firmaet Mamo Productions sammen. Selskapet ble slått konkurs 26 september 2006.

Razzia

Kjøperen av utestedet Kamikaze er ifølge kontrakten som ble underskrevet onsdag David Steinmann (25) fra Oslo. Steinmann har blant annet drevet med booking av artister og DJs til Oslos utesteder. Men pengene kommer etter det Dagbladet kjenner til fra et norskvietnamesisk miljø i Stavanger. Drapsdømte Quang Minh Pham (34), som lørdag ble pågrepet med liket av Ahssain i bagasjerommet, kommer fra det samme miljøet.

Dagbladet ringte Steinmann i går. Han ønsket ikke å uttale seg. Han henviste til advokat Andre Kirkholm, som representerer selskapet Don Kaze, som nå eier utestedet.

-  Vi hadde en razzia på vårt utested lørdag. Selskapet har ingen kommentarer utover det. Vi avventer hva politiet kommer til å avdekke, og bistår selvfølgelig politiet på beste måte, sier Kirkholm.

Han ønsker ikke å kommentere kontrakten som ble underskrevet onsdag, eller hvor pengene kommer fra.Ahssains to medeiere i Kamikaze skulle etter planen få sin andel av pengene onsdag. Da Ahssain ikke møtte opp som avtalt, og ikke var å få tak i på telefon, fryktet forretningspartnerne at han hadde stukket av til utlandet med alle pengene. Men passet hans og andre viktige eiendeler lå igjen i leiligheten i Løkkebergveien.

De to medeierne vil etter det Dagbladet erfarer, forklare seg for politiet.

Kilder i politiet bekreftet overfor Dagbladet at de har funnet nok en kontrakt som gjelder overtakelse av Kamikaze. I denne kontrakten står en av de drapssiktede, en norskpakistaner (37), som kjøper av utestedet. Denne kontrakten er imidlertid ikke underskrevet.

Drept for svarte penger

Mandag skal Ahssain etter det Dagbladet erfarer ha vært i kontakt med en advokat for overtakelse av kafeen på Frogner kino. Styreformannen i selskapet, Asshains bror, skulle skrive under papirene.

Alibi

En polititeori er at Pham håpet å unngå å bli mistenkt for drapet fordi han sonet fengselsstraff, og dermed ville bli utelukket som gjerningsmann - i hvert fall i første omgang. Det fins flere eksempler på at innsatte på permisjon har begått grove kriminelle handlinger, at de håpet de ville bli utelukket av politiet fordi de hadde verdens beste alibi - at de sonet fengselsstraff. Dagbladet har tidligere snakket med langtidsfanger som mener de har unnsluppet straffeforfølgning nettopp på dette grunnlaget.

SIKTET FOR DRAP Minh Pham har ennå ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer