Drept foran sønnen

KVERNELAND (Dagbladet): Med sønnen (11) og flere av hans lekekamerater som sjokkerte tilskuere ble en mann i 30-åra skutt i magen og drept under en nabokrangel på Kverneland i Rogaland i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Naboer i sjokk

I følge vitner Dagbladet har snakket med, skal skytedramaet ha startet med at en gjeng barn - blant annet offerets 11 år gamle sønn - lekte «boksen av» i det etablerte boligområdet på Kverneland i Klepp kommune. Leken fant sted rett utenfor offerets bolig.

En nabo skal ha kommet til for å kjefte på de lekende barna.

Faren til en av guttene kom barna til unnsetning, og det endte med krangel og slåsskamp mellom de to voksne mennene. Den ene skal da ha trukket fram en pistol og skutt den andre i magen. Alt dette skjedde mens barna så på.

Mannen ble raskt bragt til Sentralsjukehuset i Rogaland, men døde rett over midnatt. Det er ikke kjent hvor mange skudd som ble avfyrt, men offeret hadde to skuddsår. Gjerningsmannen ble pågrepet av politiet rett etter skyteepisoden.

Drapet fant sted ved 22.45-tiden i går kveld, og er foreløpig svært sparsomme med opplysninger.

«Politiet kan foreløpig ikke si noe om foranledningen til hendelsen. Etterforskningen pågår for fullt med vitneavhør og undersøkelser på åstedet,» skrev politimesteren i Rogaland i en pressemelding ved 03-tida i natt. Politikammeret får nå teknisk bistand av Kripos.

Mannen som skjøt er siktet for forsettlig drap, og skal fremstilles for varetektsfengsling imorgen. Han har ikke erkjent straffeskyld.