Drept fordi brødrene er fiender

Storebrødrene til Charlene Ellis er medlem i rivaliserende gjenger. Derfor ble Charlene henrettet og tvillingsøsteren forsøkt drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenter henrettet i gjengoppgjør

Tidlig første nyttårsdag ble Charlene Ellis (18) og kusina Latisha Shakespear (17) skutt og drept i et gjengoppgjør. Charlenes tvillingsøster Sophie ligger hardt skadet på sykehus. Den fjerde av venninnene, Cheryl Shaw, er utskrevet fra sykehus, men har politibeskyttelse. Tenåringsjentene hadde vært på nyttårsfest i frisørsalongen Uniseven Studio i Birmingham. Industribyen Birmingham har vært plaget av gjenger, og innbyggerne har i lengre tid fryktet dødelige oppgjør mellom gjengmedlemmene.

Ofre for brødrenes krig

På et eller annet tidspunkt ankom medlemmer fra to rivaliserende gjenger området der frisørsalongen ligger. I fire-tida om morgenen, da de fire jentene skulle forlate festen, havnet de midt i et gjengoppgjør på gata.

Alle jentene ble skutt flere ganger i brystet fra fire forbipasserende biler. Til sammen ble minst 30 kuler avfyrt mot jentene. Gjerningsmennene har åpenbart ønsket å drepe alle fire.

- Vedkommende har hatt til hensikt å gjøre mest mulig skade, slo politiet fast etter drapene.

De to gjengene som herjer området, er 'The Burgar Bar Boys' og 'The Johnson Crew'. Gjengen 'The Burgar Bar Boys' antas å stå bak de brutale drapene.

Marcus Ellis (23), storebroren til to av ofrene, er medlem i denne gjengen. Marcus er nå på flukt.

Ifølge avisa The Mirror kan jentene ha blitt plukket ut som drapsofre fordi en annen av brødrene deres, Nathaniel (22), er medlem hos hovedfienden 'The Johnson Crew'. Gjengen har ikke tatt hensyn til at ofrene også er søstrene til et av deres egne medlemmer.

- Jentene var uskyldige, men du kan vedde på at gjengen visste hvem de var. Broren deres kan ha vært det egentlige målet, sier en kilde til The Mirror.

'The Johnson Crew' planlegger hevn.

Knust far

Nå ber den sørgende faren Arthur Ellis om at de to sønnene tar til vettet. Han fryktet at drapsmennene i 'The Burgar Bar Boys' er nære venner av Marcus. Mye tyder på at Marcus var i området da søstrene hans ble skutt. Aller verst er det hvis Marcus har vært passasjer i en av bilene som avfyrte de 30 skuddene mot Charlene, Sophie, Latisha og Cheryl.

- Jeg snakket med ham og han gråt. Jeg spurte ham 'Hvem har drept søsteren din?' Alt han sa, var at han ikke vet hvem som gjorde det. Jeg sa til ham at jeg vil vite sannheten. Han svarte at det gjør han også, sier Arthur Ellis.

Etter drapene har sønnen vært forsvunnet. Faren frykter at resten av gjengen skal tro at Marcus ikke lenger er lojal etter drapene og at de derfor tar ham også.

- Blod er tykkere enn vann. Gjengmedlemmene må spørre seg om de kan stole på ham, det er hans søstre som er skutt-

Nå går Ellis ut med en dramatisk appell til sønnen via pressen.

- Overgi deg. Jeg vet ikke hva du har gjort, men gå til politiet og fortell dem det du vet, sier han.

Vanligvis er det umulig for politiet å få informasjon i saker som handler om gjengoppgjør. Etter de kaldblodige drapene har dette snudd. Kilder som ellers aldri snakker med politiet, henvender seg nå med informasjon for at drapsmennene skal bli tatt, og politiet har fått flere navn på antatte gjerningsmenn.

Sophie Ellis vet enda ikke at tvillingsøsteren er død. Familien klarer ikke å fortelle henne den tragiske nyheten.

- Hun spør etter Charlene, men vi venter til hun er blitt sterkere, sier faren Arthur til avisa The Sun. Arthur Ellis ble selv dømt for drap etter å ha knivstukket en mann i et sjalusidrama. Under soningen ble han religiøs og har siden tatt avstand fra volden.

TVILLINGSØSTRE: Cheryl Shaw (fra venstre), Charlene Ellis, tvillingsøsteren Sophie Ellis og Latisha Shakespear. Bildet ble tatt rett før jentene ble skutt.