- Drept fordi han ville voldta

Zia Anwars skjebne ble trolig avgjort da han truet med å voldta denne 27-årige kvinnen. Fire døgn seinere ble han funnet drept i en utbrent bil på Stoa utenfor Arendal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL (Dagbladet): Kvinnen sitter selv på tiltalebenken etter drapet. Kvinnen er tiltalt for omfattende sabotasje av bevismateriale, men er helt utenfor mistanke om delaktighet i handlingene som førte til forbrytelsen.

Aust-Agder tignrett startet i går en ti ukers maraton-behandling der nærmere 100 vitner skal avhøres. To 29-åringer og en 26-åring er tiltalt for drapet. En 30-åring fra Sandefjord samt innehaveren av Stoa Billakkering Geir Johnsen (38) og en av hans ansatte, en 33-åring fra Arendal, er tiltalt for medvirkning. I tillegg er en 30-åring fra Arendal tiltalt for likskjending i forbindelse med bilbrannen.

Flere forsvarere har bebudet at de vil belyse hvordan Zia Anwar også tidligere skal ha hevnet seg ved å gå løs på rivalenes kjærester og samboere.

Voldsomt oppgjør

Det var et dramatisk oppgjør i havneområdet i Horten onsdag 12. mars i fjor som satte sinnene i kok mellom pakistansk-norske Zia Anwar (28) og medlemmer av et hardkokt kriminelt miljø i Sandefjord/Tønsberg-området. Zia Anwar skal ha sagt rett ut at han aktet å voldta den 27-årige kvinnen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer