- Drept fordi hun ikke var etnisk norsk

Funn på åstedet skal vise at drapet på Johanne Ihle-Hansen (17) hadde rasistisk motiv. Drapssiktede Philip Manshaus nekter fortsatt å forklare seg.

DREPT: Johanne Ihle-Hansen skulle begynne i andreklasse på Sandvika videregående neste uke. Hun ble drept lørdag. Foto: Privat
DREPT: Johanne Ihle-Hansen skulle begynne i andreklasse på Sandvika videregående neste uke. Hun ble drept lørdag. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet mener at Philip Manshaus (21) skjøt og drepte sin egen stesøster Johanne Ihle-Hansen i familiens hjem på Eiksmarka i Bærum før han angrep moskeen al-Noor omkring 20 minutter unna.

Politiet har allerede sagt at de mener moskéangrepet var gjennomført fordi bærumsmannen ville ramme norske muslimer.

Tyder på rasemotiv

Dagbladet har også fått opplysninger om at politiet mener Manshaus skjøt sin stesøster fordi hun ikke var etnisk norsk, og hadde en annen hudfarge. Politiets funn i boligen på Eiksmarka og ytterligere etterforskning skal vise dette.

- Vi jobber med å kartlegge motivet. Angrepet mot moskeen var for å skremme den muslimske befolkningen i Norge. Stesøsteren var ikke muslim, men vi utelukker ikke at det kan ha vært slik ideologi som har ledet til drapet. Det er for tidlig å konkludere. Vi har ikke nok opplysninger om det ennå sier politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby til Dagbladet.

- Er en av teoriene at det kan ha vært hennes etnisitet som var motivet?

- Det kan det ha vært. Vi holder det åpent, sier han onsdag ettermiddag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer