- Drept fordi hun ville se på tv

Simona Kjølsund (21) ville se en film. Morens samboer (64) ville ha ro i huset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Krangelen utløste dobbeltdrapet i Borge 29. november i fjor, i følge Fredrikstad Blad. Simona og moren, Inger Marie, i lokalmiljøet kjent som Inger Lise, Kjølsund (54), ble skutt med til sammen fire kuler fra en Colt kaliber 38. Fredrikstad Blad gjengir i dag deler av den dobbeltdrapssiktede 64-åringens egen forklaring til politiet.

Truffet i hodet

Utover kvelden bestemte 64-åringen seg for å legge seg. Mannen, som ser på seg selv som et typisk A-menneske, ønsket at samboeren og hennes datter skulle gjøre det samme. Men 21-åringen så på en film og ville ikke slå av tv-en. Forholdet mellom mor og datter skal ha vært svært godt, og i krangelen som oppsto, skal Inger Lise Kjølsund ha gitt beskjed om at hun tok datterens side. «Dersom du vil gå og legge deg, kan du heller ta reisesengen og legge deg ute i gangen», skal hun ha sagt. «Og du kan ta med deg Mukken» (64-åringens hund, red.anm.), skal Simona ha tilføyd, ifølge lokalavisa.

Dette var nok til at 64-åringen mistet besinnelsen og rettet to skudd mot hver av dem. Både mor og datter skal ha blitt truffet i hodet. Mannen hevder skuddene han avfyrte mot samboeren var vådeskudd, som skyldtes at han snublet i familiens hund.

Rundt klokka 01.30 ringte 64-åringen selv til politiet og tilstod ugjerningen.

Ble provosert

I avhørene gir 64-åringen uttrykk for at han følte seg provosert av Simona Kjølsund. Vitner Dagbladet har snakket med tidligere, har fortalt at forholdet mellom han og samboerens datter var dårlig.

- Forholdet mellom Simona og drapssiktede var i perioder turbulent. Simona var redd ham. Han var en tikkende bombe, har venner av det 21 år gamle drapsofferet tidligere sagt til Dagbladet.

DOBBELTDRAP: Simona (21) og moren Inger Lise (54) ble drept 29. november i fjor. John Terje Pedersen
DOBBELTDRAP: Simona (21) og moren Inger Lise (54) ble drept 29. november i fjor. John Terje Pedersen Vis mer

Morens samboer skal ha hatt en promille på over tre da han ble pågrepet. 64-åringen var næringsdrivende, men har den siste tida hatt økonomiske problemer. Den siktede 64-åringen beskrives av flere som en karismatisk og sosial mann som brydde seg om sine medmennesker.

Les mer om drapssaken her.