Drept fordi kjæresten var svensk

Familien truet Fadime fordi hun hadde svensk kjæreste. Etter at kjæresten hennes omkom, fortsatte truslene og overfallene. I går ble hun drept. Nå er faren siktet for æresdrapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Drapet fant sted i leiligheten til Fadimes søster ved 22-tiden mandag kveld. Kvinnens mor og to søstre befant seg i leiligheten da de dødelige skuddene ble avfyrt. Fadime ble funnet på innsiden av døren. Hun var død da politiet kom til stedet.

Fadime brøt med familien for fem år siden. Broren har blant annet sonet fem måneders fengsel for grov mishandling av storesøsteren. I går besøkte hun søsteren og moren for å ta farvel: Som student skulle hun reise til Kenya for å skrive en oppgave. Dét rakk hun ikke å oppleve.

Pågrep far

Faren skal ha kommet til leiligheten mens Fadime var på besøk hos søsteren. Moren åpnet ikke døren første gang, men da faren kom tilbake, ble han sluppet inn. Fadiem hadde ingen sjanse til å komme unna.

Store politistyrker jaktet natt til tirsdag på faren. Ved 03-tiden ble han pågrepet. Politiet tror de har funnet drapsvåpenet.

Fadime hadde i mange år fryktet for sitt liv fordi hun hadde hatt en svensk kjæreste. Hun har flere ganger stått åpent frem i svenske medier med historien sin og har vært et forbilde for kurdiske og muslimske kvinner som skal tvangsgiftes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer