- Drept hjemme hos siktede og fraktet til skogholt i mørket

Drapssiktede brødre skal ha kjent offeret (22) i lang tid. - Han angrer, sier forsvareren til siktet 23-åring.

DUMPET I GRØFT: Etter at en av de siktede til slutt selv ringte politiet, fant politiet drapsofferet liggende i ei grøft like ved en gangsti, rundt 250 meter fra boligen der drapshandlingen kan ha skjedd. Her jobber politiets kriminalteknikere på funnstedet.
Foto: Øistein Norum Monsen
DUMPET I GRØFT: Etter at en av de siktede til slutt selv ringte politiet, fant politiet drapsofferet liggende i ei grøft like ved en gangsti, rundt 250 meter fra boligen der drapshandlingen kan ha skjedd. Her jobber politiets kriminalteknikere på funnstedet. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To brødre på 23 og 20 år blir nå varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud etter at begge i går tilsto å ha vært involvert i drapet på en jevnaldret mann på Holmlia natt til i går. Det var en av de siktede selv som ringte politiet tidlig i går morges.

Kort tid etter ble en 22 år gammel norsksomalier, også han fra Holmlia, funnet død i ei grøft basert på opplysninger de siktede ga politiet.

- Avdøde ble i ettermiddag formelt identifisert som en 22 år gammel norsk statsborger med somalisk bakgrunn, opplyser politiadvokat Andreas Strand.

De tre mennene er en del av samme omgangskrets og skal ha kjent hverandre i flere år. Begge de siktede skal i avhør i går ha forklart seg om det politiet ser på som motivet for ugjerningen.

- De er bekjente og har en historie sammen, men vi vil ikke gå nærmere inn på denne relasjonen ennå, siden etterforskningen er i en startfase, sier Strand til Dagbladet.

De siktede brødrene er ikke tidligere straffedømt, men har vært i kontakt med politiet tidligere. Så seint som i november i fjor ble 20-åringen ifølge en kjennelse fra Oslo tingrett besluttet varetektsfengslet i en sak der han skal ha erkjent grovt ran, men Dagbladet kjenner ikke utfallet av saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.