Drept i Burmas glemte krig

BURMA (Dagbladet): Mannen ligger myrdet i sitt eget hjem i Burma. Han ble skutt ned av regjeringssoldater fordi han ikke svarte på burmansk da soldatene stilte ham et spørsmål. Det skjer daglig på dødsmarkene i Burma der SLORC-regimet har drevet hundretusener på flukt i sitt eget land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter å ha nedkjempet hovedstyrkene til Karen-geriljaen, gjennomfører militærregjeringen i Rangoon en vanvittig deportasjon av minoritetsgrupper for å sikre seg full kontroll over landsbygda. Minst 500 000 er drevet på flukt i sitt eget land. Den burmanske eksilregjeringen mener det kan dreie seg om to millioner interne flyktninger.

- Regjeringsstyrkene har svidd av tusener av landsbyer, og der innbyggerne nekter å flytte, går soldatene inn med maskingeværer og meier dem ned, sier fungerende informasjonssjef Richard Skretteberg i Flyktningerådet. Han er nettopp kommet tilbake fra et besøk blant burmanske flyktninger i Thailand.

- Bildet av den døde mannen ble tatt av hans egen kone da hun vågde seg tilbake to dager etter. Det ble smuglet ut av landet, sier Skretteberg.

Slaver

Bilder fra det avstengte Burma forteller om et skrekkregime der hæren deporterer og myrder minoritetsgrupper. - Regjeringsstyrkene tvinger sivilbefolkningen til slavearbeid. De bærer blant annet hærens forsyninger helt inn i kampområdene, sier Skretteberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer