Drept i drosjekø

En 41-åring er siktet etter at en 33 år gammel mann ble slått og sparket i hjel i en drosjekø i Holmestrand i Vestfold i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk like etter klokka 03 i natt melding om slåssing ved drosjesentralen ved kaia i Holmestrand.

Slag og spark

Da politi og ambulanse kom til stedet like etterpå, lå en 33 år gammel mann fra Holmestrand bevisstløs på bakken.

Den døde skal ha blitt påført en rekke slag og spark.

- Vi vet ikke hvorfor de to mennene begynte å slåss, men vi har en rekke vitner som så det hele. De vil bli avhørt fortløpende utover lørdagen, sa jourhavende ved Vestfold politidistrikt, Hans Henrik Aske i dag tidlig.

- Vi har avhørt noen av vitnene nå i formiddag, de fleste av dem bekjente av siktede, sa politijurust Ole Martin Paulsen ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.no klokka 12.30.

- Det som foreløpig er kommet ut av disse avhørene, er at det skal ha blitt sagt noe til den gjengen som siktede var sammen med. Men vi vet ennå ikke hva som skal ha blitt sagt, eller av hvem.

Pågrepet og siktet

- Gjerningsmannen befant seg fremdeles på stedet da pålitiet kom, og ble utpekt av vitner. Han ble pågrepet uten dramatikk, forteller Aske.

Den pågrepne er nå siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, og har fått oppnevnt forsvarer.

41-åringen vil trolig bli framstilt for varetektsfengsling på mandag, av hensyn til den videre etterforskning. Politiet vil imidlertid ikke treffe noen beslutning om eventuell fengslingsbegjæring før i morgen kveld.

Politiet sikret i natt åstedet, og undersøkte stedet utover morgentimene og formiddagen i dag.

Avhøres i morgen

Den siktede mannen er 41 år, og kommer fra Søndre Buskerud.

- Vi regner med å få avhørt ham i morgen. Vi vil først avhøre vitner som var på stedet, for å kartlegge hva som skjedde, Paulsen til Dagbladet.no.

Det er begjært obduksjon av den omkomne, for å få klarlagt dødsårsaken.

- Vi håpet at dette skulle bli gjort i dag, men vi har nå fått beskjed om at det ikke lar seg gjøre før på mandag, sier Paulsen.

Her startet slåsskampen som kostet en mann livet.