Drept i elefantfylla

Elefantflokken raidet øllagrene og drepte seks mennesker i alkokaoset som fulgte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire barn var blant de som ble trampet i hjel av de fulle dyrene. Det opplyste i går myndighetene i den indiske delstaten Assam nordøst i landet. Elefantene angrep landsbyen på jakt etter mat, men snublet i stedet over et lager med risøl hvor de forsynte seg grådig.

- De smadret hyttene og plyndret lagrene. De brøt opp kasser for å nå risølet. Så gikk flokken berserk og drepte seks, sier en talsmann for skogsmyndighetene til nyhetsbyrået AFP.

Ifølge lokale elefanteksperter har dyrene lært seg å like det sterke.

- De leiter etter risøl og lokal sprit når de inntar landsbyene, sier en ekspert i delstatshovedstaden Guwahati til Reuters.

De siste to årene har elefantene drept minst 150 mennesker. Et økende antall elefanter og en skog som stadig blir mindre, gjør at dyrene oftere trekker inn til menneskene på jakt etter føde. Den rasende lokalbefolkninga skal ha drept 200 fredede elefanter som hevn.

SKAPER TRØBBEL: Her blir elefantliket fraktet bort etter å ha kollidert med en buss i Assam - delstaten hvor rundt 5500 elefanter lever fritt i skogene. De ødelegger eiendommer og avlinger, og forrige uke stjal de øl og drepte seks personer.