Drept i helikopterstyrt

- En mann er omkommet og en har overlevd, sier direktør Grete Myhre ved Havarikommisjonen for transport til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du informasjon om denne saken? Ring 2400 00 00, send e-post til 2400db.no eller sms/mms til 2400.

(Dagbladet.no) Et helikopter ble i formiddag meldt savnet i Rostadalen i Målselv i Troms, det bekrefter hovedredningssentralen i Bodø overfor Dagbladet.no.

- En mann er omkommet og en har overlevd, sier direktør Grete Myhre ved Havarikommisjonen for transport til Dagbladet.no.

Helikopteret tilhører selskapet HeliTeam og er av typen A350.

Havariinspektører på vei
Tre havariinspektører er på vei til Bardufoss og de regner med å være fremme ved vraket klokka 21.00 i kveld.

- Vi samarbeider med politiet som sikrer vraket, men værforholdene i området er dårlige, noe som er en utfordring, sier Myhre.

- Vi fikk meldingen fra en aktiv nødpeiler 10.50 og varslet AMK i Tromsø, sier redningsinspektør Merete Jeppesen til Dagbladet.no.

Helikoptret ble lokalisert klokka 13. Et norsk Bell militærhelikopter har plukket opp den ene personen og fløyet denne til Tromsø.

Når det gjelder person nummer to er det litt motstridende meldinger, opplyser hovedredningssentralen, som vil ikke bekrefte noe om tilstanden til de som er funnet.

Signaler fra to steder
Et britiske militærhelikopter som var i nærheten landet først i området hvor nødsignalet ble plukket opp.

13.05 var seks helikoptre med letemannskaper framme. Det savnede helikoptrets siste GPS-posisjon er registrert seks-sju kilometer unna området der nødsignalet ble plukket opp.

Rednings- og ambulansehelikoptre søkte i kvadrater og holdt forskjellige høyder av hensyn til sikkerheten. Søkene foregikk sørøst i Rostadalen, ikke langt fra svenskegrensa.

Norske statsborgere
Selskapet HeliTeam fanget opp et nødsignal fra ett av sine helikoptre, men det er foreløpig uklart hva som har skjedd. Det var to personer i helikopteret.

De to ombord er norske statsborgere, og det er bekreftet at helikopteret var på vei fra Harstad til Alta.

- Dette var to medarbeidere hos oss og de var på vei fra Harstad til Alta, sier daglig leder Bente Slåtto Stein i HeliTeam til Dagbladet.no.

- De pårørende er informert om hendelsen, opplyser Slåtto Stein.

Dagbladet.no kommer med mer.

Vis mer