Drept i mafiaoppgjør i Napoli

Broren til tidligere mafiaboss Luigi Giuliano ble skutt og drept på åpen gate i Napoli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nunzio Giuliano (57) ble skutt og drept da han og kjæresten kjørte scooter gjennom en bydel sør i Napoli i går kveld. Kvinnen kom fra attentatet med lettere skader etter å ha falt av scooteren, melder nyhetsbyrået AP.

Ifølge italiensk politi ble 57-åringen trolig drept som hevn for at storebror og mafiaboss Luigi gikk over til «fienden» tidligere i år.

Ble informant

Luigi Giuliano var tidligere sjef for en klan i den kriminelle Napoli-organisasjonen Camorra.

Etter at han ble arrestert valgte han å snu kappa med vinden, og i dag er han informant for spesialpolitiet som prøver å kneble organisert kriminalitet i mafiaens hjemland.

Attentatet mot lillebror Nunzio - som også har vært Camorra-medlem - skjedde på samme dag som Luigi Giuliani vitnet mot tidligere mafiabrødre i en drapssak.

Mafiakrig

Så langt i år er over 130 mennesker drept i Napoli-distriktet.

De aller fleste er ofre for den blodige krigen mellom byens rivaliserende mafiagjenger.

Av 134 drap som ble registrert i Napoli og omegn i fjor, hadde hele 105 direkte forbindelse med konflikten som splitter den beryktede Camorra-mafiaen.

Makten til den lokale mafiabossen Paolo Di Lauro er blitt utfordret av utbrytergrupper som sikler etter gevinsten fra narkosalg, gambling og prostitusjon.

Camorra skal være den eldste mafiaen i Italia, med røtter 200 år tilbake i tid. I dag er flere enn hundre familier en del av organisasjonen, som er langt eldre enn sine «søsken» i Cosa Nostra på Sicilia.

DREPT PÅ ÅPEN GATE: En politimann kikker ned på liket av Nunzio Giuliano. Italiensk politi tor 57-åringen ble drept i et hevnoppgjør etter at broren tystet på tidligere mafiabrødre.