Drept i Mercedes - nå er gåten endelig løst

Meldingen om at hun var kommet seg trygt hjem, ble aldri sendt. I stedet ble 20 år gamle Sabrina funnet død like ved sitt hjem.

DREPT: Drapet på Sabrina Lekaj så lenge ut til å forbli uløst. Så avslørte faren hennes den grufulle sannheten. Foto: Privat
DREPT: Drapet på Sabrina Lekaj så lenge ut til å forbli uløst. Så avslørte faren hennes den grufulle sannheten. Foto: PrivatVis mer

I en måned søkte politiet etter svar på hva som hadde skjedd med 20 år gamle Sabrina Lekaj. Meldingen hun hadde sendt til en av sine venner, var det siste sporet de hadde:

«Jeg elsker deg, jeg sender en melding når jeg har kommet hjem».

Men meldingen med bekreftelsen om at hun var kommet trygt hjem, kom aldri. Seinere samme dag ble hun i stedet funnet død i en Mercedes, skriver Expressen.

Drapsgåten i Adelaide i Australia har rystet landet. Fram til nå sto saken som uløst. Så ble alt snudd på hodet.

Drepte dattera

Det var 21. juli at 20-åringen ble funnet knivdrept i bilen, 250 meter fra foreldrenes hjem. Etter bekymringsmeldinger fra familien hadde politiet satt i gang en leteaksjon etter Lekaj og hennes far, Petrit Lekaj (49).

Etter kort tid ble bilen funnet. I kjøretøyet satt både far og datter - hun livløs, han med store skader i mageregionen.

Mens faren lå innlagt på sykehus, ble han siktet for drapet på dattera. Likevel har det vært et mysterium hva som skjedde med de to.

Nå har faren via sin advokat erkjent drapet dattera. Tilståelsen har sendt sjokkbølger gjennom familien.

- Helt uventet

- Han har aldri vist noen voldelig oppførsel overfor familiemedlemmer eller noen andre. Tilståelsen kom helt uventet, sier 20-åringens mor til australske ABC News.

Mens den 49 år gamle faren har sittet i varetekt og erkjent drapet, har hans kone tidligere denne måneden gravlagt deres datter. Skadene hans etter hendelsen, beskrives som alvorlige.

Til tross for tilståelsen, er motivet og foranledningen til drapet fremdeles uklart. Dattera og faren skal ha dratt ut for å kjøpe mat søndagen de ble meldt savnet. Ingenting tydet på at bare en av dem skulle komme levende tilbake.

- Stilte alltid opp

Det brutale drapet har også rystet Lekajs venner. Jana Fandi sier til ABC at hele skolemiljøet ved Nazareth College, hvor 20-åringen tidligere var elev, er rystet.

- Vi var veldig nære venner på ungdomsskolen. Uansett hvor trist hun var, så gjorde hun alltid hva hun kunne for å forsikre seg om at folk rundt henne hadde det bra. Hun stilte alltid opp for andre, og satte aldri seg selv først, forteller Fandi.

Venninnen sier videre at 20-åringen var svært ambisiøs på skolen, og hadde en drøm om å bidra til å løse globale helseproblemer.

- Hun brukte å fortelle meg at hun ville finne en kur for alle sykdommer i hele verden. Jeg var alltid så stolt av henne, for hun hadde et helt utrolig talent. Hun pleide alltid å si jeg kan gjøre det bedre enn dette, sier Fandi til ABC.