Drept i nabokrangel

Da 65 år gamle Noralf Midthus ville roe ned 43-åringen som laget bråk i nabolaget, endte det med døden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er fortsatt uklart hva som har skjedd i sekundene før den 65 år gamle bygdekjendisen Noralf Midthus ble funnet død utenfor sitt hjem i Aurdal i Nord-Aurdal kommune i Valdres i 20-tida i går kveld.

I følge naboer skal trolig Midthus ha løsnet varselskudd med en salongrifle fra terrassen på sitt eget hus etter at han hadde forsøkt å roe gemyttet på en 43-åring som laget bråk utenfor et hus i nabolaget.

43-åringen skal ha hatt en truende framferd, og i følge avisa Valdres skal han ha slått ned Midthus. Han skal også ha forsøkt å ta seg inn, eller tatt seg i huset til 65-åringen.

Flere naboer skal ha vært vitner til opptrinnet. En av disse fant Midthus livløs på terrassen like etterpå.

Kjent i bygda

Pinsevennen Noralf Midthus er kjent både for sin entusiasme for amerikanske biler, eldresaken, og for sitt forsøk på å lansere viagrabrød.

43-åringen, som bor like i nabolaget, ble pågrepet kort tid etter at politiet kom fram til stedet.

- Alle indikasjoner peker mot at den pågrepne mannen har noe med dødsfallet å gjøre, sier lensmann Arve Aasheim i Nord-Aurdal til Dagbladet.no.

- Den avdøde er påført skade. Men om dødsfallet skyldes at han er slått, eller hjertestans grunnet stress, vet vi ikke. Det er klart at stress kan være en faktor for en mann i den alderen. Derfor kan vi ikke uttale oss om dødsårsaken før obduksjonrapporten foreligger, sier lensmannen.

Selv om han ikke vil utelukke noe, antyder han at det ikke var klare tegn på åstedet som peker mot at 65-åringen ble skutt.

Lensmannskontoret har bedt om bistand fra Kripos for å sikre bevis på åstedet.

- Vi har sendt to kriminalteknikere og en fingeravtrykk-ekspert til stedet. De reiste i fra Oslo ved midnatt i går, og arbeider nå på åstedet, opplyser vaktsjef Philip Fossnes til Dagbladet.no

De to mennene er ifølge politiet ikke i familie med hverandre, men begge bor i den samme bygda. Dødsårsaken er foreløpig uklar, og avdøde vil ifølge lensmannen bli sendt til obduksjon i løpet av onsdag.

ÅSTED: Noralf Midthus (65) ble onsdag kveld funnet drept ved sitt hus i Nord-Aurdal. En 43 år gammel nabo er pågrepet og mistenkt for udåden.
UKLART: Lensmann Arve Aasheim mener 43-åringen har noe med drapet å gjøre, men sier det fortsatt er uklart hvordan 65-åringen døde.