SKADD:  En ung mann, som prøvde å forsvare lokalene til politiets fotballklubb mot angrep fra ultras-mobben, ble skadd og blir båret bort i Kairo i ettermiddag. FOTO:  EPA/NTB Scanpix..
SKADD: En ung mann, som prøvde å forsvare lokalene til politiets fotballklubb mot angrep fra ultras-mobben, ble skadd og blir båret bort i Kairo i ettermiddag. FOTO: EPA/NTB Scanpix..Vis mer

Drept i ny fotballvold i Egypt

Feiring av dødsdommer endte med opptøyer i Kairo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdagens fotballopptøyer i Egypts hovedstad Kairo har krevd sitt første dødsoffer i ettermiddag, melder nyhetsbyrået AFP.

Det som i morgentimene startet som en feiring blant en gruppe tilhengere av Kairo-klubben Al Ahly, har uartet til rene opptøyer og gateslagsmål utover dagen.

Blant annet har såkalte ultras satt fyr på lokalene til det egyptiske fotballforbundet og på et hus som tilhører politiets fotballlag i Kairo.

 74 OMKOM:  Det var på stadion i Port Said at 74 mennesker omkom, mange trampet i hjelp, etter hatkampen mellom hjemmelaget Al Masry og Kairo-klubben Al-Ahly i 1. februar i fjor. ARKIVFOTO: REUTERS/NTB Scanpix.
74 OMKOM: Det var på stadion i Port Said at 74 mennesker omkom, mange trampet i hjelp, etter hatkampen mellom hjemmelaget Al Masry og Kairo-klubben Al-Ahly i 1. februar i fjor. ARKIVFOTO: REUTERS/NTB Scanpix. Vis mer

Opptøyene startet som en feiring av at en høyere egyptisk domstol  opprettholdt dødsstraffen mot 21 tilhengere av Al Ahlys rivaliserende lag Al Masry i havnebyen.

74 omkom etter kamp 74 mennesker mistet livet og rundt 1 000 ble skadd 1. februar i fjor i de verste fotballopptøyene verden har sett siden 1996.

Mange av dødsofrene i fjor vinter ble trampet i hjel på stadion i Port Said etter et hatoppgjør mellom Al Masry og Al Ahly.

21 av Port Said-tilhengerne ble døden, men anket. I tillegg ble fem Port Said-supportere dømt til livsvarig fengsel og flere andre til lange fengselsstraffer.

 FØR DET SMALT:  Al Ahly-tilhengere roper slagord foran stadionlokalene til sin egen klubb tidligere i dag etter at dommene mot hatmotstanderne fra Port Said ble kjent. FOTO: Amr Nabil, AP/NTB Scanpix.
FØR DET SMALT: Al Ahly-tilhengere roper slagord foran stadionlokalene til sin egen klubb tidligere i dag etter at dommene mot hatmotstanderne fra Port Said ble kjent. FOTO: Amr Nabil, AP/NTB Scanpix. Vis mer

Det var resultatene av denne ankebehandlingen som resulterte i feiring, slagsmål, branner og etterhvert et nytt fotballsupporter-dødsfall.

 SATT I BRANN:  Hovedkvarteret til det egyptiske forballforbundet ble tent på da feiringen av dødsdommene gikk over i opptøyer i dag. FOTO:  AFP/NTB Scanpix.
SATT I BRANN: Hovedkvarteret til det egyptiske forballforbundet ble tent på da feiringen av dødsdommene gikk over i opptøyer i dag. FOTO: AFP/NTB Scanpix. Vis mer