Drept i paraglider-ulykke

En norsk paragliderpilot omkom i en ulykke i Mexico.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nordmannen skal ha deltatt på en treningstur som ble arrangert av selskapet Termikk og Rotor AS. Ulykken skal ha skjedd i Valle de Bravo i Mexico på tirsdag. Området der ulykken skjedde, skal ifølge flyandglide.com kjent som et farlig område.

Erfaren pilot

Ifølge nettstedet kollapset skjermen i front. Nordmannen døde sannsynligvis idet han traff en fjellvegg. Ulykken etterforskes nå av lokalt politi og en nedsatt ulykkeskommisjon.

- Vi vet ennå ikke hva som er årsak til ulykken, men vi har startet arbeidet med å finne ut av det, sier fagsjef hang- og paragliderseksjonen i Norges Luftsportsforbund, Arne H. Hillestad.

Han vil ikke gå ut med detaljer om den omkomne, men forteller at det var en erfaren pilot som omkom i ulykken. I Norge er det rundt 1700 personer som har sertifikat til å drive med paragliding.

Flere ulykker

Den siste tida har det internasjonale paraglidingmiljøet blitt rammet av flere stygge ulykker.

- Det stemmer at det har vært flere ulykker enn normalt, men jeg har anlysert dem og det er ingenting som tyder på noe annet enn at dette er tilfeldig, sier Hillestad til Dagbladet.no.

Paragliding er en ekstremsport, og Hillestad understreker at hver enkelt pilot har et selvstendig ansvar for den han eller hun driver med.

Norges Luftsportsforbund regner med å ha klarhet i hva ulykken skyldes i begynnelsen av neste uke.

<B>PARAGLIDER:</B> En nordmann omkom i en ulykke i Mexico. Dette bildet av en paraglider er tatt i de tyske alpene og har ikke noe med ulykken å gjøre.