Drapet i Halden:

Drept i selskap

Den drapssiktede kvinnen i slutten av 40-åra erkjenner ha å ha drept sin egen bror. Drapet skal ha skjedd under et selskap.

FORSVARER: Advokat Kristin Morch har nettopp vært tilstede under avhør av kvinnen som erkjenner å ha drept sin bror i Halden. Reporter: Øystein Andersen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert

SARPSBORG/OSLO (Dagbladet): Den drapssiktede kvinnen i slutten av 40-åra har i avhør i dag forklart seg om drapet på sin egen bror. Drapet fant sted i deres felles leilighet i Halden sentrum mandag kveld.

- Hun var sliten, men samarbeidsvillig og har i politiavhør i dag gitt en foreløpig tydelig forklaring på hva som skjedde denne kvelden, sier kvinnens forsvarer, advokat Kristin Morch, til Dagbladet.

Tidligere i dag ble det klart at kvinnen har erkjent å ha drept sin egen bror. Også drapsofferet var i 40-åra.

Drapet skal ha skjedd under et selskap, bekrefter politiet overfor VG, som melder at det skal ha dreid seg om et bursdagsselskap.

FORSVARER: Advokat Kristin Morch forsvarer den drapssiktede kvinnen i slutten av 40-åra, som har erkjent drapet på sin egen bror. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORSVARER: Advokat Kristin Morch forsvarer den drapssiktede kvinnen i slutten av 40-åra, som har erkjent drapet på sin egen bror. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Slik var forholdet

Som fast forsvarer i tingretten ble advokaten oppringt av politiet tidlig tirsdag.

- Jeg kjenner ikke kvinnen fra før. Så vidt jeg forstår har hun ikke hatt noen kontakt med politiet tidligere, og verken hun eller den drepte broren, er del av noe kriminelt miljø, slik jeg har forstått, sier forsvareren.

- Hvordan var forholdet mellom bror og søster fra tidligere?

- Jeg har fått inntrykk av at det var et helt vanlig og greit forhold. Hun har gitt noen foreløpige skisser i avhøret om motiv, men det kan jeg ikke si noe om nå.

Forsvareren opplyser til Dagbladet den drapssiktede kvinnen ikke har barn.

KJENTE: Politiet bekrefter tirsdag overfor NRK at det har vært en relasjon mellom den døde og den drapssiktede kvinnen i Halden. Reporter: Øystein Andersen. Video: Lars Eivind Bones. Vis mer

Slo drapsalarm

Klokka var 22.05 mandag kveld da politiet fikk den første meldingen fra AMK-sentralen på at noe hadde skjedd i en leilighet sentralt i Halden. Det var også en tredje person til stede i leiligheten da drapet fant sted, har politiet opplyst.

Politiet har opplyst at de har beslaglagt en kniv, og at de mener dette var drapsvåpenet.

Etter det Dagbladet forstår var det en kvinne, som var i familie med de to søsknene. Hun har status som vitne.

Med på avhøret av den siktede kvinnen i dag, var også en sakkyndig, som skal utarbeide en rapport for å avgjøre om det blir en full judisiell observasjon. Dette skjer på grunn av alvoret i saken, ifølge politiet.

- Det er ingenting på det nåværende tidspunkt som tilsier at det er snakk om utilregnelighet, sier Anders Svarholt, påtaleansvarlig i politiet, til NTB.

Samtykker til varetekt

Den siktede kvinnen har samtykket til varetekt. Fengslingsbegjæringen vil bli behandlet onsdag som kontorforretning, altså uten partene til stede i retten.

Politiet ber om at kvinnen varetektsfengsles i fire uker, hvorav to med brev- og besøksforbud - men ikke isolasjon.

- Hun er sliten og preget, men har forklart seg greit under dagens avhør, sa kvinnens forsvarer, advokat Morch, til Dagbladet tidligere i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer