Drept i sjalusi

MELØY/OSLO (Dagbladet): Linn Charlott Nesblom (16) skal ha vært livredd for hva 28-åringen kunne gjøre mot henne. For to måned siden anmeldte hun ham for legemsfornærmelse. Lørdag kveld tok han seg inn på en fest og drepte henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sørger over Linn

- Linn var ei flott jente

Han påførte henne flere knivstikk foran sjokkerte ungdommer på Halsa i Meløy. Politiet tror motivet for drapet er sjalusi.

I 1230-tida i går valgte 28-åringen, som er fra tettstedet Engavågen, å melde seg for politiet i Bodø. Store politistyrker hadde søkt etter ham hele natta. Han ringte selv til politiet, og ble pågrepet utenfor brannstasjonen i Bodø uten dramatikk. Tollekniven som ble brukt, er også funnet. Mannen hadde den med seg til Bodø under flukten. I natt satt 28-åringen i avhør på politihuset i Bodø, siktet for forsettlig drap.

Han skal ha forklart til politiet at han handlet i affekt, og at han angrer dypt.

Sjalusidrama

Et langvarig sjalusidrama førte til at den 16 år gamle jenta ble brutalt drept med flere knivstikk i en leilighet på Halsa gjestegård.

Linn Charlott Nesblom skal i sommer ha gjort det klart for 28-åringen at hun ikke ville ha noe mer med ham å gjøre, noe han tok svært ille opp.

Sammen med foreldrene gikk Linn til lensmannen i Meløy den 11. september for å anmelde 28-åringen for legemsfornærmelse.

Dukket opp

Lørdag kveld dukket 28-åringen opp i leiligheten på Halsa sammen med en kamerat i 18-årsalderen. Leiligheten var full av ungdommer som ladet opp til en fest de skulle på senere i Engavågen.

28-åringen og kameraten hans skal ha hatt med seg en tollekniv og en øks. Kilder som Dagbladet snakket med i Meløy i går hevder at 28-åringen var opphisset da han trengte seg inn i leiligheten og blant annet veltet et bord. Han insisterte på å snakke med Linn.

Thomas Seljevoll (19) og kameraten hans snakket med Linn på mobiltelefon - trolig bare et par minutter før hun ble drept.

- Vi ringte til henne ved 22-tida. Under samtalen hørte vi en mannsstemme som ropte i bakgrunnen: «Hva er det slags idiot du prater med nå?» Da sa Linn til oss at hun dessverre måtte legge på nå, før det hele utviklet seg for vilt. Det var det siste vi hørte fra henne, forteller 19-åringen.

Truet med øksa

Tilstedeværende i leiligheten forsto hvilken fare Linn var i, og forsøkte å gå imellom. Mannen i 18-årsalderen skal da ha truet med øksa, og også rispet minst en av festdeltagerne med det livsfarlige våpenet. Det skal være politiets teori at 18-åringen oppholdt de øvrige festdeltagerne ved å true dem med øksa, slik at den drapssiktede 28-åringen fikk være alene med Linn.

Uten at noen klarte å hindre det, stakk så 28-åringen Linn Charlott med flere knivstikk. Hun skal ha dødd kort tid etterpå av skadene hun ble påført. Deretter stakk de to av fra leiligheten.

I dag vil politiet fremstille 28-åringen for varetektsfengsling. Kameraten hans er siktet for legemsfornærmelse.

SORG: Venner av Linn Charlott Nesblom er i dyp sorg, men er også rasende fordi politiet ikke grep inn.
ÅSTED Her skjedde det brutale drapet.