- Drept i sjalusidrama

Den drapssiktede fetteren skal ha vært dypt forelsket i Ningyan Yu (23). Kriminalpolitiet mener sjalusi ligger bak drapene på det kinesiske studentparet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener fetteren er koblet til drapene etter at kriminalteknikerne fant hans biologiske spor på åstedet - og som de mener knytter ham til drapshandlingene. Fetteren ble pågrepet ved 19-tida mandag kveld etter at politiet fikk de første DNA-analysene fra Rettsmedisinsk institutt. Politiet mener drapssiktede stakk sin fetter i hjel og kvalte hans kjæreste inne på hybel 405 i studentblokka i Bjerregaards gate i Oslo.

- Tar det tungt

Hybelen bar tydelig preg av kamp, og kriminalteknikerne fastslo raskt at det umulig kunne være en profesjonell drapsmann som sto bak.

Ifølge Dagbladets kilder, fant de mengder med tekniske spor, som fotavtrykk, fingeravtrykk og DNA-materiale, på hybelen - spor som etter alt å dømme stammer fra gjerningsmannen.

Den 22 år gamle fetteren ble pågrepet i pastor Xida Chens leilighet på Kjelsås. Hans kone var hjemme da politiet sto på døra.

- Why is this happening? (hvorfor skjer dette?), utbrøt en forskremt 22-åring da politiet tok ham med til politihuset.

I går kveld ble fetteren avhørt i tre og en halv time.

- Han stiller seg uforstående til siktelsen, og er ikke konfrontert med noe spesielt i avhør. Han tok drapssiktelsen veldig tungt, sier fetterens forsvarer, advokat Tor Kjærvik, til Dagbladet.

Impuls

Avhøret av fetteren seint i går kveld, som foregikk med tolk, var av polititaktiske grunner av helt generell karakter. Han ble ikke konfrontert med tekniske bevis. Politiet konsentrerte seg om fetterens bevegelser mellom 12. og 20. februar, da paret ble funnet drept.

Fetteren hevder at han ikke gjorde noe annet enn det han pleide å gjøre.

- Det skjedde ikke noe unormalt, hevder fetteren - bortsett fra at han begynte å bli bekymret for fetteren og kjæresten i hybelen to etasjer under.

Den drapssiktede fetteren hevder han sist så paret tett opp mot det antatte drapstidspunktet, 12.- 13. februar.

Politiet mener at fetteren ikke kom til hybelen for å drepe paret, og har derfor siktet han for forsettlig drap. Dette innebærer at ugjerningen kan skyldes en impulshandling.

Avga DNA-prøve

Dagbladet har flere ganger skrevet at etterforskerne jaktet på en person som kjente de kinesiske studentene. Fra første dag har drapsjegerne ment at det lå et personlig motiv bak drapet. Flere medier har spekulert på om kinesisk mafia, de såkalte triadene, kan stå bak drapet. Politikilder har flere ganger avvist dette for Dagbladet.

- Vi har pågrepet fetteren til den avdøde mannen. Han vil bli framstilt for varetektsfengsling onsdag, sier politiinspektør Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt.

Politiet ville seint i går kveld ikke kommentere hva som var kommet ut av avhøret.

Fetteren ble avhørt av politiet samme kveld som paret ble funnet drept, men var i en så dårlig forfatning at han ble innlagt på psykiatrisk institusjon i ei uke.

Fetteren bodde på rom 612 i hybelhuset. Dagbladet snakket med ham på telefon bare timer etter at studentparet ble funnet drept. Han var allerede på det tidspunktet i politiavhør.

Allerede i det første avhøret avga fetteren DNA-prøve.

Merkelig

Det var fetteren selv som fortalte til vaktmesteren i studentblokka at han ikke hadde fått kontakt med paret på mange dager, og ba vaktmesteren om å åpne hybelen. Da fant de paret drept på rommet.

Ifølge den kinesiske avisa South East Express skal fetteren ha oppført seg merkelig i tida før de to ble funnet drept. Faren til Yuhang Wu, som også søkte sin sønn, skal ha strevd med å få fetteren i tale.

DRAPSOFRE: Ningjyan Yu (23) og Yuhang Wu (22).