Drept i skibakken

En mann er omkommet i skianlegget på Hemsedal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skituristen fra Oslo kom susende ned Hamarløypa nær fjellheisen i Hemsedal skisenter da han kolliderte med en danske. Oslo-mannen i begynnelsen av 60-årene omkom av skadene, mens dansken ble lettere skadet.

- Han som omkom kom kjørende over en hengekant i løypa og traff dansken som stod under. Begge kjørte alpinski, og det stemmer ikke at det var en snowboard-fører, slik det tidligere har blitt oppgitt, sier lensmann Per Egil Garborg ved Gol og Hemsedal lensmannskontor til Dagbladet.no.

Ulykken skjedde ved 10.14-tida i formiddag. Politiet har ikke fått varslet alle de pårørende til mannen som omkom. Hans samboer og et barn oppholdt seg på en hytte i nærheten, og ble varslet om ulykken via skisenteret. Den aktuelle løypa er stengt inntil lensmannskontoret får gransket ulykkesstedet. Flere var vitner til ulykka, og blir nå avhørt av politiet.

Dansken kom lettere skadd fra ulykken, men har fått sjokkskader

- Han har vært på legesjekk, og kom fra det mer eller mindre uskadd. Han har vært bevisstløs et kort øyeblikk, men var selvfølgelig i sjokk etter hendelsen, sier Erik Bergan ved Nordre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.