Drept - kommer med bønn

Ni år gamle Frankie MacRitchie ble drept av en hund i 2019. Nå håper familien på en lovendring.

DREPT: Frankie MacRitchie ble bare ni år gammel. Foto: SWNS
DREPT: Frankie MacRitchie ble bare ni år gammel. Foto: SWNS Vis mer
Publisert

I april 2019 ble ni år gamle Frankie MacRitchie angrepet av hunden til en venn av mora, Tawney Willis, i en campingvogn i Cornwall i England.

Ifølge lokalavisa Plymouth Live forlot mora sønnen alene i en campingvogn sammen med en blandingshund av rasen amerikansk bulldogg og Staffordshire bull terrier i én time.

Dagbladet har tidligere omtalt saken som opplyser at rettsmedisiner Deborah Cook konkluderte med at gutten døde av blodtap etter å ha blitt bitt av hunden flere ganger.

- Jeg beklager at mine tankeløse handlinger har påført familien slik hjertesorg, det gjør jeg virkelig, sa mora Tawney Willis i en rettshøring.

Skrekksyn

Tilbake i 2019, forlot hun sønnen i over en time. Da Willis kom tilbake til campingvogna, fant hun sønnen liggende på kjøkkengulvet med ansiktet ned.

Både Willis og hundeeieren, Sadie Totterdell, ble fengslet i 2020.

Overvåkingsvideo viser en tyv som stjeler hunden Twiglet på høylys dag i England. Vis mer

Willis ble løslatt i 2021, og Totterdell ble sluppet ut av fengsel etter 18 måneder.

Støtter ny kampanje

Faren til den avdøde niåringen, Billy MacRitchie, støtter nå en ny kampanje som krever en lovendring i listen over ulovlige hunderaser.

- Jeg ønsker ikke at andre familier skal oppleve det marerittet vi gikk igjennom. Mitt eneste håp er at hans tragiske død ikke er forgjeves, og jeg håper dette kan bidra til færre hundeangrep på barn, sier han til lokalavisa og fortsetter:

- Det må skje endringer. Jeg ønsker ikke å se andre barn dø på grunn av uforsiktige voksne og farlige hunder.

Sjokkert

Tanta til Frankie, Danielle MacRitchie, er sjokkert over mengden hundeangrep som fortsetter å herje i England.

- Når vil det stoppe? Vi trodde Frankies død kunne føre til en endring. Om folk visste hva vi har opplevd, ville dette stoppet, sier hun til lokalavisa.

Ifølge BBC News har antall hundeangrep, registrert av politiet i England og Wales, økt med mer enn en tredjedel de siste fem åra.

The Guardian melder at rasen amerikansk bulldogg har vært ansvarlig for ni dødsfall siden 2021.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer