Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drept kvinne (25) skal ha ligget død i flere dager

41-åring meldte fra i går, innrømmer drapet.

DREPT: En kvinne ble i kveld funnet død i Konows gate i Oslo. Her bæres liket ut. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
DREPT: En kvinne ble i kveld funnet død i Konows gate i Oslo. Her bæres liket ut. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I avhør mandag kveld og natt til tirsdag har han forklart seg fritt om det som skjedde. Han innrømmer både de faktiske forholdene og straffskyld for drapet, sier politioverbetjent Grete Metlid til NTB. Metlid leder voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, som etterforsker saken.

Av hensyn til den videre etterforskningen i saken, vil hun ikke si noe om hvordan den 25 år gamle kvinnen ble drept eller hva som skjedde forut for drapet.

- Vi har fortsatt noen vitner som skal avhøres, og vi vil derfor ikke si noe om detaljene i det mannen har forklart, sier Metlid.

Ifølge VG Nett har mannen forklart at kvinnen har ligget død siden fredag.

Venter på identifisering Tirsdag fortsatte politiet de tekniske undersøkelsene i saken, samtidig som de kontrollerte opplysningene den siktede 41-åringen har gitt.

Politiet venter på den formelle identifiseringen av drapsofferet. Metlid bekrefter at det var en relasjon mellom siktede og den 25 år gamle kvinnen, men heller ikke her vil hun gi noen detaljer foreløpig.

Siktelsen mot 41-åringen lyder på forsettlig drap. Han har i avhør sagt at han vil samtykke til varetektsfengsling.

Har fulgt sin samvittighet - Det er opp til politiadvokaten å avgjøre hvor lenge vi vil be om å holde mannen, men det går jo mot at han blir fengslet. Det vil trolig skje onsdag eller torsdag, sier Metlid. Fristen for å be om fengsling går ut torsdag.

Mannen som er siktet, tok selv kontakt med politiet og varslet om kvinnen som lå død i en leilighet i Gamlebyen i Oslo.

- Han har fulgt sin samvittighet, og det tror jeg er klokt, sier mannens forsvarer, advokat Johnny Veum til VG Nett og legger til at det har vært en personlig krise inne i bildet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling