DØD KVINNE: I denne bygningen i Liege, nær Saint Lambert-plassen, bodde Nordine Amrani. I går drepte han fem og skadet over 120 i sentrum av Liege. Nå er en drept kvinne funnet hjemme hos ham. Foto: EPA/Belgisk politi
DØD KVINNE: I denne bygningen i Liege, nær Saint Lambert-plassen, bodde Nordine Amrani. I går drepte han fem og skadet over 120 i sentrum av Liege. Nå er en drept kvinne funnet hjemme hos ham. Foto: EPA/Belgisk politiVis mer

Drept kvinne funnet hjemme hos granatmannen

Skal være hushjelpen til en nabo av drapsmannen Nordine Amrani (33) i Belgia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge avisa Le Soir har politiet funnet en død kvinne i hjemmet til drapsmannen Nordine Amrani.

Amrani skulle i går møte opp på politistasjonen i Liege i Belgia for å forklare seg i en sak. I stedet pakket han våpen i sekken, et gevær, en pistol - og flere granater.

Fem drepte 33-åringen klatret opp på taket av et bakeri og kastet først tre granater inn i menneskemengden under, før han åpnet ild med et automatvåpen. Senere tok han sitt eget liv.

Mannen tok med seg minst fem personer i døden og 123 er skadd. Ifølge avisa svever fortsatt fem personer mellom liv og død.

Le Soir viser til avisa Sud Presse som skriver at kvinnen skal være en 45 år gammel kvinne. Hun skal ha vært husholdersken til en nabo av Amrani, melder Aftenposten.

Politiet mener kvinnen er drept. Hun ble funnet i et skur på tomta til Armani under en ransaking av hjemmet hans etter drapsraidet.

- Ikke terrorisme Belgisk politi jakter nå på motivet for gårsdagens granatangrep i byen Liège.

Amrani drepte et barn på 23 måneder, to skoleelever på 15 og 16 år, en ung mann på 20 år og ei kvinne på 75 år. 123 andre ble såret, noen av dem livstruende skadet.

Den belgiske statsministeren Elio Di Rupo slår ifølge CNN fast at det dreier seg om et enkeltstående tilfelle.

- Ingenting i våre opplysninger tyder på forbindelse til terrorisme, sa innenriksminister Joëlle Milquet.

- Han har ingen terroristiske handlinger på rullebladet, sa statsadvokat Daniele Reynders på en pressekonferanse i går ettermiddag.

CNN melder at 33-åringen, som var mistenkt i en overgrepssak, skulle vært i politiavhør kun få timer før angrepet.

Ulovlig våpensamling I 2008 ble han dømt for ulovlig bestittelse av 10 skytevåpen, og 9500 våpendeler, men fikk tidlig løslatelse i 2010.

Amrani, en sveiser av yrke, bosatt i Liège ikke langt unna Place Saint Lambert, er en kjenning av politiet. Han er en flittig og ulovlig samler av mange og særlig farlige våpen.

I 2008 ble han dømt til ubetinget fengsel i 58 måneder for ulovlig besittelse av våpen og 2800 cannabis-planter. Politiet fant til og med utskytningsrør for raketter og våpen for skarpskyttere, samt lyddempere som han lagde sjøl. Han nektet å oppgi hvor han fikk fatt i våpnene.

Amrani er også kjent for å ha framsatt trusler.

Han ble løslatt med meldeplikt i oktober 2010. Samme formiddag som han gikk berserk, var han innkalt til møte hos politiet. Flere spør hvor han fikk tak i nye våpen etter løslatelsen.

Dagbladet kommer med mer.