ETTERFORSKER: Politiet etterforsker et drap på en kvinne som ble funnet død i en bil i Feiring på Romerike natt til tirsdag. Foto: Scanpix
ETTERFORSKER: Politiet etterforsker et drap på en kvinne som ble funnet død i en bil i Feiring på Romerike natt til tirsdag. Foto: ScanpixVis mer

Drept kvinne på Romerike er identifisert

Drapssiktet mann (38) er varetektsfengslet i fire uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kvinnen som ble funnet drept i en bil i feiring i Eidsvoll natt til tirsdag er identifisert. Det opplyser politiadvokat Andreas Christiansen i Øst politidistrikt i en pressemelding.

- Politiet vet nå hvem den avdøde kvinnen er, men går ikke ut med hennes identitet av hensyn til at prosessen med varsling av pårørende ikke er avsluttet, sier han.

I pressemeldinga framkommer det videre at den foreløpige obduksjonsrapporten konkluderer med at kvinnen ble drept.

Politiet vil ikke kommentere dødsårsaken ytterligere nå, av hensyn til etterforskningen.

Den drapssiktede 38 år gamle mannen ble i Nedre Romeike Tingrett i går varetektfengslet i fire uker.

Politiet opplyser at mannen i et nytt avhør i går opprettholdt sin forklaring der han erkjenner de faktiske forholdene, men ikke straffskyld for forsettlig drap.

NRK har tidligere opplyst at kvinnen skal være asylsøker fra Iran og at hun bodde på Toten. Mannen er norsk statsborger bosatt i Oslo, men opprinnelig fra Iran. Han er ikke tidligere straffedømt. De to var kjærester, skriver NTB.

Politiet har tidligere opplyst at drapet trolig skjedde i bilen til 38-åringen natt til tirsdag, det skjedde med kniv og politiet mener det ble utført med forsett – altså at siktede hadde til hensikt å drepe kvinnen da han stakk henne med kniv.

(Dagbladet/NTB)