Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Drept med 40 øksehogg mot hodet

- Jeg har ikke gjort det, sa Elizaveta Sytnik (51) da rettssaken startet i dag. Henry Simonsen fra Alta ble funnet innpakket i plast under senga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun sa seg ikke skyldig i å ha drept Henry Simonsen (56) da rettssaken mot henne startet i Alta tingrett mandag.

Sytnik er tiltalt for forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter på sin eks-mann i Alta i desember i fjor. Simonsen var savnet i over en uke før han ble funnet innpakket i plast i sitt hjem. Han var drept med minst 40 hogg mot hodet.

Påtalemyndigheten mener å ha sterke tekniske bevis mot Sytnik, som opprinnelig er fra Russland.

Pågrepet i Oslo

Til tross for de tekniske bevisene nekter Sytnik for at hun var til stede da drapet skjedde. Det nærmeste hun noen gang er kommet med en innrømmelse er, etter det NTB kjenner til, en erkjennelse i et avhør om at hun «sitter dypt i det».

Påtalemyndigheten mener at det var hun som knuste hodet til den 56 år gamle Alta-mannen i hans hjem 5. eller 6. desember i fjor.

Elizaveta Sytnik har vært siktet for forsettlig drap siden hun 15. desember i fjor ble pågrepet i sitt hjem i Oslo. To dager tidligere var liket av Henry Simonsen funnet godt innpakket i plast under senga på soverommet i hans hjem i Bossekopp i Alta.

Blod på klokken

De tekniske undersøkelsene viste senere at Sytniks fingeravtrykk var på plasten som Simonsen var pakket inn i. Etter pågripelsen i Oslo ble leiligheten hennes saumfart. Både på klokken hennes, på et par støvletter og på en liten håndøks ble det funnet blod som stammer fra den drepte.

Elizaveta Sytnik ble først siktet for forsettlig drap eller medvirkning til forsettlig drap, som har en øvre strafferamme på 15 år. Men da saken var ferdig etterforsket, innstilte førstestatsadvokat Lars Fause ved Statsadvokaten i Troms og Finnmark på at kvinnen måtte tiltales for forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Denne innstillingen fulgte Riksadvokaten da han mandag for en uke siden tok ut endelig tiltale. Dermed risikerer Sytnik lovens strengeste straff på 21 års fengsel. Fause er aktor i rettssaken.

Det er satt av fire dager til rettsforhandlingene. De psykiatrisk sakkyndige har konkludert med at Elizaveta Sytnik ikke er sinnslidende.

(NTB)

<B>DREPT MED ØKS: Henry Siminsens fraseparte kone møtte i retten i dag, tiltalt for drap.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media