Drept med balltre

Sverige er i sjokk etter nok et politidrap i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 48 år gamle politimannen ble drept utenfor sitt eget hjem i Hedemora i Dalarne i Sverige. Drapet ryster Sverige, og politidirektør Sten Heckscher sier han er rystet etter drapet.

Denne uken har svensk politi vært i full beredskap etter at politimorderen Tony Olsson stakk av fra soning. Etter en dramatisk menneskejakt ble han tatt fredag. Nå må svensk politi på nytt finne en politimorder.

Heckscher vil holde seg løpende oppdatert om etterforskningen.

- Akkurat nå går mine tanker til hans nærmeste i familien, sier Heckscher til nyhetsbyrået TT.

Mishandlet

Ifølge Expressen ble 48-åringen, som etterlater seg en kone og tre barn på 17, 19 og 21, sparket og slått, blant annet med et balltre.

- Han er blitt skikkelig mishandlet. Hele ansiktet hans er ødelagt. Det er helt forferdelig, sier vekteren Peter Nyström til Expressen.

Politimannen var på vei hjem fra jobb da han ble angrepet. Han hadde tatt på seg en jakke over politiuniformen. Angrepet skjedde ved midnatt, ikke langt fra hans eget hjem. Bare noen hundre meter unna funnstedet var det mange mennesker som deltok på en musikkfestival.

Fler forbipasserende forsøkte å gjennopplive mannen, men han ble erklært død da han ankom sykehus i natt.

Gikk hjem

Mannen bor og jobber i Hedmora, men i sommer har han arbeidet i Falun. Foreløpig har politiet kartlagt at offeret kjørte en av politiets tjenestebiler fra Falun til politistasjonen i Hedmora. Han parkerte bilen der, før han gikk hjemover til fots. Avstanden fra jobb og hjem er fire kvartaler. Han ble funnet et kvarttal hjemmefra, skriver Expressen.

Det var noen ungdommer som var på vei hjem fra festivalen som fant ham. Jakken hans var kneppet opp, slik at politiuniformen var synlig. Han blødde kraftig fra ansiktet.

I natt ble naboer til funnstedet avhørt, og sporhunder søkte i området. I tillegg ble eiendommer gjennomsøkt og parkerte biler ble undersøkt.

Ett større område rundt åstedet er sperret av og undersøkes av kriminalteknikere.

Knyttet til mannen jobb

Svensk politi har satt inn store styrker i jakten på den skyldige, men hadde i morgentimene søndag få spor etter gjerningsmannen og ingen formening om hvilket motiv som lå bak drapet. Likevel har rikskriminalsjef Lars Nylén uttalt til svenske medier at man arbeider med en teori om at angrepet kan knyttes til mannens jobb som politimann.

Siden 1900 har 29 polititjenestemenn blitt drept i Sverige.