Drept med balltre

Tre personer er varetektsfengselet for drapet på Asbjørn Hvidevold (61) på Halsnøy i Hordaland. Under fengslingsmøtet kom det fram at et balltre skal ha vært brukt som drapsvåpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet antar at 61-åringen ble drept tirsdag kveld.

En far (61) skal ha bestilt drapet på Asbjørn Hvidevold. Han ble i formiddag fengslet i to uker, melder TV 2 Nettavisen.

Hans sønn (26), som politiet mener utførte selve drapet, ble fengslet i fire uker. 26-åringen har erkjent at han har slått Hvidevold, men nekter straffskyld etter tiltalen.

Sønnens kamerat (19) er også siktet for å ha deltatt i drapshandlingen. Mannen hevder imidlertid at han kun var sjåfør for 26-åringen den dagen drapet skjedde.

Også 19-åringen ble fengslet i fire uker. Alle de tre sitter fengslet med brev- og besøkskontroll.

Fant våpenet

Under fengslingen av 19-åringen ble det klart at politiet har funnet et balltre som skal ha vært brukt under drapet på 61-åringen.

Han skal ha blitt bundet på hender og føtter, før han ble slått mot hodet og overkroppen.

Etter det TV 2 Nettavisen kjenner til, er det den 19 år gamle siktede som selv har påvist hvor våpenet ble dumpet.

Balltreet ble funnet i en bag ved fergeleiet på Halsnøy. 19-åringen har valgt å samarbeide med politiet.

Sjalusi

Ifølge vitner og kilder i politiet er trolig sjalusi motivet for drapshandlingen.

Den siktede 61-åringen har tidligere hatt et samboerforhold til samme kvinne som har hatt et forhold til den drepte Asbjørn Hvidevold.

Hvidevold og kvinnen drev et utested sammen på Storebø. Kvinnen druknet 1. oktober 2003 – like utenfor dette skjenkstedet.

61-åringen og drapsofferet har ligget i lang konflikt tilknyttet dette forholdet – og dødsfallet. Offeret og siktede skal ha hatt flere direkte konfrontasjoner. (ANB)

DREPT: Asbjørn Hvidevold (61) skal ha blitt drept med balltre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer