Drept med bibelen

Julaften ble en 11 år gammel jente funnet drept i sitt hjem. Nå er onkelen dømt for å ha slått henne til døde med en bibel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den strengt reliiøse familien mente 11-åringen og hennes bror var besatt av onde ånder. Naboer reagerte ikke på de intense skrikene som kom fra søsknene under mishandlingen. Gutten havnet på sykehus med livstruende skader. Jenta døde.

I dag ble barnas 41 år gamle onkel dømt til livsvarig fengsel for drapet og mishandlingen som fant sted i Skogås utenfor Stockholm julaften i fjor. Kona hans og ei 20 år gammel jente må sone fire år for grov mishandling.

Beskyldt for hekserier

Familien, som opprinnelig er fra Kongo, erkjente umiddelbart mishandlingen i politiavhør. 41-åringen beskrev i avhør hvordan familien opplevde mystiske hendelser i Sverige. Jenta på 11 og gutten på 12 begynte å krangle om småsaker.

20-åringen var ofte syk, og begynte å føle at noen befant seg i nærheten av hodet hennes da hun sov. Ei 14-årig datter i familien begynte å våkne med kloremerker på ryggen. Familiens forklaring på de mystiske hendelsene var klar: De to yngste var besatt av onde ånder.

Under torturlignede former erkjente barna noen dager før jul at de var forhekset, men at de ville slutte med hekseriene. Torturen fortsatte, og ble avsluttet ved at onkelen trykket en oppslått bibel over jentas ansikt. Domstolen mener det førte til hennes død.