Drept med kjøkkenkniv

TRONDHEIM (Dagbladet): De to kameratene skal ha drukket og kranglet før 19-åringen stakk 17-åringen flere ganger i brystet med en kjøkkenkniv. I over fem dager bar han på den forferdelige hemmeligheten før han tilsto.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da den drepte guttens mor kom hjem fra ferie mandag kveld, fant hun blodspor inne i leiligheten. Politi og ambulansepersonell ble tilkalt. De brøt opp døra til et avlåst rom. Inne i dette rommet, under ei dyne, fant de kvinnens 17 år gamle sønn - drept av en rekke knivstikk.

Drapet i leiligheten på Leangen i Trondheim skal ha skjedd onsdag i forrige uke. Etter at den døde 17-åringen ble funnet mandag kveld, ble 19-åringen hentet av politiet midt på natta. Han ble først avhørt som vitne i saken, men det kom raskt fram opplysninger som gjorde at han ble mistenkt.

Tilsto

I går ettermiddag ble den arbeidsledige 19-åringen fra Trondheim varetektsfengslet for fire uker, siktet for forsettlig drap.

Overfor politiet har 19-åringen innrømmet å ha drept den 17 år gamle kameraten mens de to var alene i leiligheten, men han nekter straffskyld.
19-åringens forsvarer, advokat Tore Angen, sier at det kan være omstendigheter som gjør at hans klient ikke er straffskyldig, men advokaten vil ikke si noe nærmere om hva slags omstendigheter det er snakk om.

Lettet

- Det er ting som tyder på at det har vært et slagsmål mellom de to, forteller advokaten.

19-åringen skal ikke være påført ytre skader i et eventuelt basketak mellom de to. De fem døgnene som har gått siden drapet, skal ha vært en forferdelig tid for siktede. 19-åringen skal ha følt lettelse da han ble tatt av politiet.

Den drapssiktede 19-åringen ble ferdig med videregående skole i vår. Siden har han hatt tilfeldig arbeid. Verken 19-åringen eller 17-åringen er tidligere straffet. De to skal ha kjent hverandre i noen måneder.

I Trondheim forhørsrett godtok 19-åringen fire ukers varetektsfengsling.

<B>FANT SØNNEN DREPT:</B> Kvinnen i Trondheim fant blodspor i leiligheten da hun kom hjem fra ferie. Inne i et avlåst rom lå den 17 år gamle sønnen hennes, drept av flere knivstikk.