Drept med kniv

TROMSØ (Dagbladet): Gutten i 20-åra gjøv løs på den forsvarsløse 85 år gamle kvinnen med kniv mens hennes egen sønn så på. Hun segnet om og døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Knivstikkeren ble pågrepet etter en time, og avdødes sønn forklarte i natt til politiet hva som skjedde i huset på Tennås i Skånland kommune i Troms.

Ingen kunne seint i går kveld si noe om motivet for mannens grusomme angrep på en eldre kvinne. Avdøde bodde aleine i sitt vesle hus, hennes sønn driver et verksted og var nærmeste nabo.

Alle har bare godord å si om den stillferdige kvinnen som ble offer for overfallet. Men naboer er forbitret over at politiet ikke tidligere har ryddet opp i et belastet miljø i den lille bygda like nord for Evenes flyplass helt sør i Troms.

Lå i lufta

- En gjeng har skapt uhygge med fyll og spetakkel over lang tid. Det er så fortvilt at uskyldige mennesker skal rammes så brutalt før noen får opp øynene for hva som kan skje, sa en nabo til Dagbladet i natt.

Politiinspektør Frode Karlsen ved Senja politidistrikt føler seg så trygg på at de har pågrepet gjerningsmannen at han ikke engang har anmodet Kripos om bistand i den videre etterforskning.

Den mistenkte kommer også fra Skånland, han var ikke synlig ruset da han ble pågrepet. Politiet har perifer kjennskap til personen, som ikke har vært innblandet i alvorlig kriminalitet tidligere.

Politiinspektøren vil ikke kommentere påstandene om at politiet var orientert om et spent forhold mellom en belastet gjeng og fredelige fastboende på Tennås.

Ikke avhørt

Den mistenkte avga ingen forklaring til politiet i går kveld.

- Han var i en slik sinnstilstand at det verken var ønskelig eller forsvarlig å avhøre ham. Han var tydelig mentalt preget av det som hadde skjedd, opplyser politiinspektør Karlsen.

Folk i lokalmiljøet tror ikke motivet ligger i noe uoppgjort forhold mellom gjerningsmann og avdøde.

- Dette kunne nok ha rammet hvem som helst. Men drapet må være en vekker for noen, myndighetene må gripe inn før uskyldige blir ofre for fryktelige handlinger, sier en nabo.

Nabo

Mannen som er mistenkt for knivdrapet, hadde tilhold i et hus som ligger bare en halv kilometer fra avdødes bolig.