Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drept med to kniver

Obduksjonen av den drepte Benjamin Hermansen viser at han mest sannsynlig ble stukket med to forskjellige stikkvåpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette styrker ytterligere mistanken mot Ole Nicolai Kvisler.

Ingen av våpnene er funnet. Likevel kan kniven eller knivene komme til å bli et av påtalemyndighetens sterkeste kort i saken mot de to tiltalte Ole Nicolai Kvisler og Veronica Andreassen. Benjamin Hermansen ble påført knivstikk i ryggen, brystet, og høyre overarm.

Ingen forklaring

Joe Erling Jahr har forklart at han står bak stikket i ryggen, men har ingen forklaring på de andre knivstikkene.

I går sa han at de kunne ha blitt påført mens han veivet med kniven.

Dagbladet skrev i april i år at det mest sannsynlig dreide seg om to kniver. Dette ble bekreftet av aktor Berit Sagfossen i retten går.

Smalere våpen

- Dette er basert på de rettsmedisinsk sakkyndiges forklaring. Mest sannsynlig er det brukt to forskjellige våpen på de forskjellige stikkene. Såret i ryggen er påført med et stikkvåpen av annet kaliber enn våpenet som forårsaket de to andre stikkene - noe smalere, sier Sagfossen.

Tar feil

Dette hadde Jahr ingen forklaring på i retten. Han har forklart at han hadde med seg en kjøkkenkniv opp til åstedet, men skal ikke ha sett noen andre våpen. På direkte spørsmål fra aktor i går sa Jahr noe nølende at rettsmedisinsk måtte ta feil. Sin egen kniv kastet han ut av vinduet fra bilen.

Kvisler har forklart at han var ubevæpnet. Både Kvisler og Andreassen må regne med å bli utspurt om kniv nummer to, som kan bli det som feller Kvisler.

NESTEMANN UT: Ole Nicolai Kvisler må regne med å forklare seg om den andre kniven i dag.Foto: OLA SÆTHER
Hele Norges coronakart