Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drept med to våpen

Det ble brukt to forskjellige våpen under likvideringen av Anne Orderud Paust og hennes foreldre. Dette betyr at to gjerningsmenn kan stå bak trippeldrapet i Sørumsand natt til pinseaften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prosjektilene som ble funnet i kårboligen til ekteparet Orderud i Sørumsand, er av forskjellig kaliber og kan ikke være avfyrt med samme våpen, ifølge Dagbladets kilder.

Prosjektilene er nå til analyse hos våpeneksperter ved Kripos på Helsfyr i Oslo.

Politiadvokat og etterforskningsleder Tom Danielson ved Romerike politidistrikt vil ikke kommentere Dagbladets opplysninger.

Klar sammenheng

Det er nå snart to uker siden ekteparet Kristian Magnus (81) og Marie (84) Orderud og datteren Anne Orderud Paust (47) ble skutt og drept i Sørumsand i Akershus.

Drapsetterforskerne mener det er sammenheng mellom likvideringen og de to attentatforsøkene mot Anne Orderud Paust og hennes nå avdøde ektemann, Per Paust.

I juli i fjor ble det funnet dynamitt under bilen til Anne Orderud Paust. Forsvarsministerens personlige sekretær hadde lånt bilen av faren sin. Vel en måned seinere var det forsøk på mordbrann i bygården på Skillebekk i Oslo, hvor ekteparet Paust bodde.

Politiet skal sitte med viktige tekniske spor etter det siste attentatforsøket. Malingsflekker som ble funnet på propanbeholderen som settes i sammenheng med mordbrannforsøket, skal kunne knyttes til eiendommen til en navngitt person. Denne personen har status som vitne etter trippeldrapet.

Dette er kommet fram som følge av at Oslo-politiet og Romerike politidistrikt har hatt et tett samarbeid, særlig etter trippeldrapet.

- Dette er ukjent for meg, kommenterer etterforskningsleder Danielson.

Flere år tilbake

Drapsetterforskerne på Sørum gjør stadig framgang i etterforskningen, men holder kortene tettere og tettere inntil brystet. Politiet har bestemt seg for ikke å kommentere noen av detaljene i etterforskningen.

Men etter det Dagbladet får opplyst, har politiet blant annet sett flere år tilbake i tid for å finne et motiv bak trippeldrapet og attentatforsøkene.

Begravelse i dag

I dag vil forsvarsminister Eldbjørg Løwer være til stede når Anne Orderud Paust og hennes foreldre bisettes fra Blaker kirke.

Kristian Magnus og Marie Orderud vil bli begravet fra kirken, mens Anne Orderud Pausts kiste vil bli fraktet til Risør. Her vil hun i morgen bli begravet ved siden av ektemannen Per Paust, som døde for vel en måned siden.