Drept med valper i magen

Ulvejakta i Østerdalen er så godt som over: Fra helikopter ble lederhunnen skutt med pumpehagle fra kloss hold i går - med seks- åtte ulvevalper i magen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det man tror er lederhannen, jages nå av de 23 jegerne. Med gårsdagens ulvedrap finnes det trolig bare én helnorsk tispe igjen som skal ha valper i år - tispa i Mosse-flokken. Muligens med unntak av hunnen i det nyetablerte Gråfjell-paret i ulvesonen i Åmot i Hedmark.

Jaktledelsen bekrefter at det utvilsomt er ledertispa som ble skutt i går. Den skulle hatt valper i månedsskiftet april/mai.

Egentlig er ulvejakta i Østerdalen over med tispedrapet i går. Totalt er ni ulver drept, slik jaktvedtaket ga jegerne lov til. Fellingstillatelsen er utvidet med ett dyr, da det viste seg at Atndals-flokken besto av åtte, ikke sju ulver. Jaktansvarlig Terje Bø i Direktoratet for naturforvaltning har bekreftet at jakta forlenges dersom den siste ulven ikke felles innen jaktslutt 6. april.

Jaktlaget setter alt inn på å ta denne ulven, trolig lederhannen, før påske.

Feller jegerne den siste ulven, vil det bare være 15 helnorske ulver igjen i Norge, foruten de fire grenseflokkene: Halden, Charlottenberg, samt to på Finnskogen.