Drept med vold mot hodet

16 år gamle Dereka Maria Mikula ble drept av skade som følge av vold mot hodet. Politiet er i ferd med å avhøre den mistenkelige personen som ble sett utenfor Derekas bolig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dereka ble funnet drept i stua i kjelleretasjen lørdag klokka 20.50. Det er gjort flere observasjoner før drapstidspunktet som politiet mener er interessante. To gutter skal ha truet Dereka før drapet, og en nabo la merke til en mistenkelig mann i området.

Klokka 16.30 i ettermiddag var det pressekonferanse på politihuset i Son. Der la det lokale politiet og Kripos' etterforskningsleder Asbjørn Hansen fram den foreløpige obduksjonsrapporten, som konkluderer med at Dereka ble drept etter skade som følge av vold mot hodet.

Politiet har satt i gang en omfattende taktisk etterforskning. De vil bruke minst flere dager på å undersøke åstedet. I tillegg jobber de på spreng med å avhøre vitner.

Derekas nabo, Jens Arvid Aasen har i politiavhør fortalt at han så en mystisk mann utenfor boligen hennes natt til lørdag.

Politiet forteller at de har identifisert alle personene de er tipset om.

- Mannen som ble observert tok selv kontakt med politiet, og blir enten avhørt nå eller avhøres i løpet av kvelden, opplyser politiet.

De understreker at ingen er mistenkt for drapet, men at det siste døgnets etterforskning har gitt dem stadig bedre oversikt.

- Vi har fått en rekke tips, men etterlyser fortsatt informasjon om observasjoner folk har gjort. Vi har rundt 30 etterforskere som jobber med saken, og har lagt an etterforskningen bredt. Men vi tar også tak i de konkrete tipsene om personer for å sjekke dem ut av saken - eller inn i den.

Politiet sjekker også Derekas mobiltelefon for å se anropslistene og tekstmeldinger kan føre dem nærmere drapsmannen. Også PC-en hennes blir undersøkt av eksperter.

Politiet er svært tilbakeholdne med detaljer. De ønsker å konfrontere gjerningsmannen med informasjon som ikke har vært framme i media.

Dereka Maria Mikula ble lørdag kveld funnet drept hjemme i familiens leilighet i Son. Mandag fortsatte teknikere fra Kripos å undersøke leiligheten der avdøde ble funnet. Mange hadde også lagt ut blomster og personlige eiendeler for å hedre avdøde.