FAMILIETRAGEDIE:  Politiets krimteknikere i jobb i natt på drapsåstedet på Nodelandheia i Songdalen kommune etter at en kvinne ble funnet drept fredag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder, NTB Scanpix.
FAMILIETRAGEDIE: Politiets krimteknikere i jobb i natt på drapsåstedet på Nodelandheia i Songdalen kommune etter at en kvinne ble funnet drept fredag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder, NTB Scanpix.Vis mer

Drept mor (43) i Vest-Agder etterlater seg åtte barn

Ektemannen (49) har tilstått - familien fra Syria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 43 år gamle kvinnen som ble funnet drept i Nodeland i Songdalen kommune i Vest-Agder fredag kveld og den drapssiktede ektemannen (49), etterlater seg åtte barn, opplyser seksjonssjef John Thomas Homme ved Kristiansand politistasjon til Dagbladet lørdag morgen.

- Familien er opprinnelig fra Syria, og har bodd på denne adressen siden november i fjor. Vi har foreløpig ikke fått oversikt over hvor lenge de har vært i Norge, sier Homme.

Den drapssiktede ektemannen meldte seg selv for polititiet i Kristiansand like før klokka 22 i går kveld.

- Han er avhørt foreløpig i dag, men vi kan foreløpig ikke opplyse noe om hvordan drapet har skjedd eller om siktede har forklart seg om motiv, sier Homme.

Kriminalteknikere har jobbet i boligen i natt.

- Politiet har har avhørt flere personer ved åstedet, opplyser seksjonssjef Homme.

15 år og yngre
Kriseteamet i Songdalen kommune og barnevernsvakta i Kristiansand har foreløpig tatt hånd om de åtte barna. Noen har flyttet ut fra hjemmet,og de som bodde hjemme er i alderen fra 15 år og nedover.

- Dette er en tragisk hendelse, som berører mange. Det er barna som har vår fulle oppmerksomhet. Vi har allerede vært i kontakt med rektorene på to skoler der noen av barna er elever. Skolen skal være best mulig forberedt både når de rammede barna og de andre elevene er tilbake mandag, sier assisterende rådmann Kjell Sverre Langenes i Songdalen kommune.

Både assisterende rådmann og drapssiktede forsvar, advokat Knut Henning Larsen, har fått opplyst at den syriske familien har vært i Norge i to år.

Utførlig forklaring
- Jeg bisto klienten under et to timer langt avhør i natt. Han erkjenner de faktiske forhold, og er i bunnløs sorg og fortvilelse over det som har skjedd, sier forsvareren til Dagbladet.

Den drapssiktede forklarte seg da utførlig hva som skjedde i boligen på Nodelandsheia i går kveld.

Forsvarer kan ikke si noe om hva som har kommet fram om hvordan kvinnen ble drept eller om siktede har forklart seg om motiv.

- Det er spørsmål politiet må svare på, sier advokat Knut Hening Larsen, til Dagbladet.

Han er forberedt på at det kan bli flere avhør av den siktede i løpet av helgen.

Ifølge både politiet og forsvareren er den 49 år gamle drapssiktede ektemannen tidligere ustraffet.