Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drept mot hytteveggen

RJUKAN (Dagbladet): Den 23-årige Håvard Lilleland fra Atrå i Tinn skulle bare ut for å flytte snøscooteren under uvær på Hardangervidda grytidlig i går morges. Han kjørte rett inn i hytteveggen og døde på stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tragiske snøscooterulykken skjedde ved Store Nivstjønn, cirka seks kilometer sør for Kalhovd Turisthytte. Klokka var noen minutter på fem. De fem kameratene, alle unge menn, var fremdeles oppe da den nå avdøde gikk for å flytte snøscooteren.

Døde straks

I forklaringen til politiet har de fire andre ungdommene som var med på hytteturen, forklart at den nå avdøde unge mannen ville flytte scooteren fordi den sto svært ulaglig til for uværet som raste i fjellet, ifølge politimester på Rjukan, Kjell Eskilt til Dagbladet.
De fire kameratene, alle fra samme sted, skal ha hørt et kraftig smell i hytteveggen. De gikk straks ut for å se hva som var skjedd, og fant 23-åringen død ved scooteren.

Nivstjønn ligger et godt stykke inne på vidda, mils vei fra folk vinterstid. Meldingen om den tragiske ulykken nådde politiet cirka klokka 05.10. I løpet av dagen ble den forulykkede og seinere hans snøscooter fraktet til bygds fra familiehytta. De fire turkameratene ble tatt hånd om av et lokalt kriseteam.

Mistet kontrollen

- Dette er et særdeles tragisk uhell, sier politimester Eskilt. På spørsmål om scooteren må ha hatt stor fart da den traff hytteveggen, svarer han:

- Nei, det behøver den ikke ha hatt. Rett ved hytta er det en skavl, og her kan det se ut som om snøscooteren har kommet ut av kontroll, eller at han på en eller annen måte har mistet herredømmet over kjøretøyet, med tragiske følger.

- Denne tragiske hendelsen skyldtes ikke noen form for villmannskjøring, sier Eskilt.

ULYKKESSCOOTEREN:</B> Politikonstabel Knut Aas ved 23-åringens snøscooter i politiets foravring etter ulykken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling